Rusketuksen saa muualtakin kuin rannalta: 4 ruoka-ainetta, joiden avulla ihosi saattaa päivettyä

14.07.2014 17:20 - Minna Talstila

Terveellisen hehkun voi saada iholle muullakin tavalla kuin vain auringon alla makaamalla tai itseruskettavia läträämällä.

Ruskettunut iho on asia, jota monet ihmiset ihailevat ja tavoittelevat. Tottahan se on, että päivettynyt hipiä näyttää terveemmältä kuin kalmankalpea. Tämän vuoksi on harmi, että auringon ottamisessa on paljon terveysriskejä. 

On kuitenkin olemassa myös luonnollisia keinoja, joiden avulla ihon voi saada näyttämään päivettyneeltä. Yksi ratkaisu löytyy omasta jääkaapistasi, sillä moni ruoka-aine antaa iholle terveellistä hehkua. Tiesitkö, että tähän tarkoitukseen ovat hyviä esimerkiksi monet vihreät kasvikset kuten pinaatti, lehtikaali ja Romaine-salaatti? Loput Fox Newsin listaamat ruoka-aineet voit lukea alta.

Bataatti

Bataatti on täynnä A-vitamiinia, joka auttaa saavuttamaan terveellisen hehkun. Tämä kasvis ei pelkästään lisää mahdollisuuksiasi saada päivettynyt iho, vaan se myös säätelee verensokeria ja sisältää antibakteerisia ainesosia.

Porkkana

Porkkanassa on paljon beetakaroteenia ja sillä tiedetään olevan väripigmenttiä edistäviä vaikutuksia. Tämän lisäksi vihanneksella on myös positiivisia vaikutuksia näkökykyyn.

Kanamuna

Kanamuna on oikea ihmeaine, sillä siinä on runsaasti esimerkiksi eri vitamiineja ja kalsiumia. Sen lisäksi, että tällä ruoka-aineella on ihoa päivettävä vaikutus, se on hyväksi myös silmien terveydelle.

Sitruuna

Myös sitruunassa on paljon A-vitamiinia, joka tehostaa ihon omien luonnollisten rusketuspigmenttien tuotantoa.

Aiemmin listasimme ruoka-aineita, jotka auttavat suojaamaan auringolta. Voit lukea ne täältä

Lähde: Fox News

Kilpailut

Uusimmat