Rakastu vartaloosi: 6 askelta pysyvään asennemuutokseen

14.08.2014 12:16 - Heli Thoren

Mitä näet, kun katsot pelikuvaasi?

Vaikka treenaisit itsellesi unelmiesi bikinivartalon, rakkaus omaa kehoa kohtaan ei välttämättä syty. Loppujen lopuksi syvä ihastuminen omaan kroppaan onnistuu silloin, kun asenne on oikea. Lopeta vihapuhe ja opettele pitämään siitä, mitä sinulla on. Aloita matka kehorakkauteen kuudella askeleella:

1. Lopeta läskipuhe

Jos puhut itsestäsi "läskinä", et takuulla samaan aikaan voi kunnioittaa ja rakastaa vartaloasi. Läskipuhe myös tarttuu. Kun moitit ystävällesi liikasenttejä vatsassasi, hän jatkaa samalla tavalla ja kertoo omat vihatut kohtansa. Lopeta itsesi moittiminen kokonaan ja kannusta lähipiiriäsi tekemään samoin.

2. Mieti, mihin kehosi pystyy

Sen sijaan, että valittaisit lihavista reisistäsi, mieti mihin ne pystyvät. Ajattele, että ne tanssittavat sinua zumba-tunnilla ja saavat olosi tuntumaan sen jälkeen upealta.

3. Keskity hyvään

Nimeä vartalostasi ne kohdat, joita rakastat. Jos pidät olkapäistäsi, suloisesta nenästäsi ja pitkistä varpaistasi - keskity niihin ja kehu niitä. Moni katsoo peilin eteen astuessaan automaattisesti huonoja piirteitään. Lopeta se ja keskity hyvään itsessäsi.

4. Kirjoita muistilappuja

Laita peiliin kiinni muistilappuja, joissa lukee hyviä piirteitä itsessäsi. Ne muistuttavat sinua joka kerta, kun seisot peilin edessä ihanasta itsestäsi.

5. Nimeä vihapuheen aloittaja

Monesti negatiiviset ajatukset itsestämme saavat alkunsa jonkun kommentista. Nimeä se henkilö, joka on saanut aikaan esimerkiksi sen, että ajattelet rintojesi olevan liian pienet. Näin pääset vihakommenttiesi alkulähteille ja ymmärrät, että ne eivät välttämättä alun perin olleet sinun omia ajatuksiasi.

6. Arvosta itseäsi enemmän

Sanoisitko sellaisia asioita, joita hoet mielessä itsellesi siskollesi? Entä sanoisitko niin rumasti parhaalle ystävällesi? Arvosta itseäsi enemmän ja lakkaa haukkumasta.


Tee hyviä päätöksiä elämässäsi. Lue 4 kysymystä, jotka ohjaavat sinua oikeaan suuntaan täällä.


Lähde: Womenshealthmag.com

Kilpailut

Uusimmat