Elämän suurista takaiskuista voi päästä yli - 5 vinkkiä

29.08.2014 15:45 - Susanna Karttunen

Vakavasti sairastuminen tai työttömäksi joutuminen ovat joitakin suuria elämänmuutoksia, jotka voivat tapahtua kaikille. Vaikka nämä muutokset voivat tuntua vaikeilta, on niistä selviämiseen olemassa konsteja.

Elämä on täynnä yllätyksiä ja monet niistä eivät ole kovinkaan mieluisia. Kun pitkä suhde loppuu eroon, läheinen kuolee tai työpaikka menee alta, elämä voi tuntua yhtäkkiä kovin tyhjältä.

Familyshare-sivusto kokosi neuvoja, joiden avulla näistä elämää muuttavista tapahtumista on helpompi selviytyä. 

1. Etene askel kerrallaan

Suuret elämänmuutokset voivat olla todella musertavia ja niistä yli pääseminen ei tapahdu helposti. Siksi kannattaa asettaa itselleen pieniä tavoitteita, joiden avulla lopulta pääset surusta tai hämmennyksestä yli.

2. Anna itsellesi aikaa

Tapahtumien käsitteleminen ei tapahdu hetkessä. Älä turhaudu, kun uuden tilanteen hyväksymiseen menee aikaa. Jonain päivänä heräät ja huomaat, ettet enää olekaan yhtä surullinen.

3. Pidä kehosi fyysisesti hyvässä kunnossa

Kun keho on hyvässä kunnossa, elämää ravistelevia muutoksia jaksaa paremmin. Liiku tarpeeksi ja syö terveellisesti.

4. Kirjoita ajatuksesi ylös

Ajatusten ja tunteiden jakaminen on yksi tehokkaimmista tavoista käsitellä vaikeita asioita. Voit puhua läheistesi kanssa tai esimerkiksi kirjoittaa ajatuksesi ylös.

5. Ole kiitollinen

Kurjallakin hetkellä elämästään on mahdollista löytää positiivisia asioita. Ennen nukkumaan menoa mieti muutama päivän aikana tapahtunut asia, joista olet kiitollinen. Näin on helpompi säilyttää positiivinen asenne elämään.

Uutisoimme aikaisemmin asioista, jotka piristävät alakuloista oloa. Lue artikkeli täältä.

Lähde: Familyshare

Kilpailut

Uusimmat