Pystytkö nousemaan lattialta ilman tukea? 3 yllättävää asiaa, jotka povaavat pitkää elämää

18.11.2014 21:45 - Senni Loikala

Elinajanodotteeseen voivat vaikuttaa monet asiat, joista et välttämättä ole koskaan kuullutkaan.  

Pystytkö nousemaan lattialta ilman tukea?

Jos pystyt nousemaan lattialta ilman, että käytät käsiäsi apuna tai nouset ensiksi polvillesi, saatat elää pidempään kuin he, ketkä eivät pysty nousemaan lattialta vietäriukon lailla.

Näin väittää tutkimus, jonka mukaan keski-ikäisistä ja vanhuksista he, ketkä eivät pysty nousemaan lattialta ilman käsiensä tai polviensa tukea, kuolevat seitsemän kertaa todennäköisemmin kuuden vuoden sisällä kuin he, ketkä pinkaisevat sellaisenaan pystyasentoon lattialta.

Kuinka hyvin siedät kuumia lämpötiloja?

Ikääntyessä monet terveysriesat tulevat tutuiksi. Näkö ja tasapaino heikkenevät ja luista tulee hauraampia, mutta kaikki eivät välttämättä ole tulleet ajatelleeksi, että myös kyky sietää korkeita lämpötiloja huononee.

Tutkimusten mukaan he, ketkä sietävät hyvin korkeita lämpötiloja, elävät pidempään kuin vilukissat.

Kuinka usein harrastat seksiä?

Osa tiedemiehistä uskoo, että seksin säännöllinen harrastaminen voi pidentää elinikää. Brittitutkimuksen yhdessä alaryhmässä, jonka jäsenet saivat usein orgasmeja verrattuna muihin, riski kuolla ennenaikaisesti väheni puolella.

Tutkijoiden mukaan seksin runsaan harrastamisen ja elinajanodotteen nousun välille ei kuitenkaan voida vetää itsestäänselvää yhteyttä, mutta sillä voi olla posiitiivisia vaikutuksia myös elämän pituuteen. 

Uutisoimme aiemmin, kuinka kasvojen perusteella voi pian tietää elinajanodotteensa. Pääset artikkeliin tästä.

Lähde: Wise Bread

Kilpailut

Uusimmat