Muhkurat, nännien väri ja raskausarvet - ovatko rintasi normaalit?

02.01.2015 21:15 - Laura Sulkava

Rintojen epäsymmetrisyys sekä karvoitus mietityttävät useimmiten naisia. Katso lista yleisimmistä kysymyksistä ja vastauksista.

Buzzfeed listasi yleisiä kysymyksiä rinnoista. Alla on koottuna aiheet vastausten kera.

Erikokoiset rinnat?

On täysin normaalia, että rinnat ovat erikokoiset, ja usempien naisten varustus on epäsymmetrinen. Vasen rinta on yleensä suurempi, mutta rintaliivien hankinnassa voi koon ottaa helposti huomioon. Vilkaise myös yleisimmät kysymykset ja vastaukset rintaliiveistä. 

Karvoja nänneissä

On normaalia, että nännien ympärillä on joitain karvoja. Jos haituvat häiritsevät sinua, ne voi hyvin leikata pois. Ei kuitenkaan kannata nyppiä tai sheivata, koska tuloksena voi olla tulehdus tai sisäänpäin kasvanut karva.

Ovatko nännit liian suuret?

Kuten rintojen koko, myös nännien koko ja väri vaihtelee. Se on täysin normaalia. 

Onko normaalia, että nänni on kääntynyt sisäänpäin?

10-20 prosentilla naisista vähintään toinen nänni on sisään päin. Jos se on aina ollut niin eikä muutosta ole tapahtunut, asiasta ei kannata huolestua. 

Lähtevätkö raskausarvet koskaan rinnoistani?

Täysin normaalien raskausarpien syntyminen riippuu geeneistä ja ihon kimmoisuudesta. Usein jäljet haalenevat ajan myötä. 

Voinko saada rinnoistani suuremmat?

Se ei ole mahdollista. Rintalihaksia treenaamalla voi kasvattaa lihasmassaa rintojen alla ja saada siten niin sanotusti suuremmat rinnat. Tämä ei kuitenkaan kasvata itse rintoja.

Japanilaiset tutkivat käden mallista hieromalaitetta, jonka väitetään kasvattavan rintoja. 

Rinnat vuotavat. Onko se normaalia?

Jos on raskaana tai synnyttänyt hetki sitten, rintojen vuotaminen on normaalia. Muissa tilanteissa kannattaa kääntyä lääkärin puoleen.

Muhkuraiset rinnat

Rintakudos on luonnollisesti hieman muhkuraista. Jos muhkuroita on läpi rinnan ja molemmissa rinnoissa, todennäköisesti asiassa ei ole murehtimista.

Jos rintoihin ilmestyy uusia patteja, ne tuntuvat toisiinsa verrattuna erilaisilta, ne tuntuvat kovilta tai niissä on yksittäisiä pahkuroita, kannattaa ehdottomasti käydä näyttämässä lääkärille. 

Lähde: Buzzfeed

Kilpailut

Uusimmat