Ajattele hoikasti – lue laihdutusvinkit 30 vuoden takaa

11.01.2015 19:45 - Linda Arponen

Kolme vuosikymmentä on aika, jossa luulisi myös terveysohjeiden muokkaantuvan runsaasti.

Painoa on pudotettu ja ainakin yritetty pudottaa kautta aikain. Kuitenkin ajan myötä ohjeet ja vinkit, myös laihdutukseen, muuttuvat.

Good Housekeeping kaivoi esiin erään vuoden 1984 lehtensä ja otti selvää, millaisia laihdutusvinkkejä 31 vuotta sitten tarjoiltiin.

Vaikka luulisi ajankulun näkyvän myös näissä vinkeissä, ovat ne loppujen lopuksi vanhentuneet varsin vähän. Lue siis kyseiset vinkit alla ja hyödynnä niitä tarpeesi mukaan. Älä kuitenkaan hermostu, mikäli puhelinyhteys lentoyhtiöön ei onnistu, nykyaikana asian voi onneksi hoitaa netin kautta. Mikäli lentokoneessa siis ylipäätään enää ateriaa tarjoillaan.

1. Vältä napostelu kutomalla tai tekemällä jotakin muuta käsilläsi, kun katsot televisiota. Pidä ympärillä vähärasvaista naposteltavaa, mikäli et voi olla syömättä.

2. Ajattele hoikasti. Kun olet aikeissa ottaa lisää ruokaa tai meinaat syödä jotakin, mitä sinun ei pitäisi, sano itsellesi: "minusta tulee hoikka", äläkä ota enempää ruokaa.

3. Soita etukäteen. Kun matkustat lentokoneella, tarkista, voiko lentoyhtiö tarjota sinulle vähäkalorisemman aterian. Monet voivat.

4. Jätä pääruoka välistä ja valitse pelkkä alkupala ja salaatti, kun olet ulkona syömässä. Tai jaa ateria ruokailukumppanisi kanssa.

5. Syö enemmän raakoja vihanneksia. Niiden syöminen vaatii enemmän pureskelua, joka tuntuu tyydyttävältä kun olet dieetillä. Tunnet olosi myös kylläisemmäksi. Lisäksi raa'at vihannekset maistuvat usein paremmilta kuin keitetyt.

6. Aina kun mahdollista, kävele, äläkä mene autolla. Jos sinun täytyy ajaa, pysäköi muutaman korttelin päähän kohteestasi ja kävele loppumatka.

7. Täytä keksipurkki pienillä paperisuikaleilla, joihin olet kirjoittanut viiden minuutin liikuntaharjoituksia, joista pidät. Näin poltat kaloreita, etkä lisää niitä.

Kirjoitimme vastikään lähes samankaltaisesta purkki-treeni-ideasta, joka toimii aivan yhtä hyvin tänä päivänäkin. Voit lukea jutun täältä.

Lähde: Good Housekeeping

Kilpailut

Uusimmat