Pian on normaalia elää 100-vuotiaaksi -tilastot paljastavat eliniän odotteen kasvavan entisestään

20.01.2015 10:45 - Reetta Haverinen

Maailmanpankin mukaan suomalaiset vuonna 2012 syntyneet lapset elävät noin 81-vuotiaiksi. 100-vuotissyntymäpäiviään viettävät ovat siten vielä harvinaisuus. Muutaman kymmenen vuoden kuluttua 100-vuotiaita senioreita vilistää kuitenkin katukuvassa entistä enemmän.

Parantuneen terveydenhuollon ja uusien lääkkeiden ja hoitomenetelmien ansiosta maapallon ihmiset elävät entistä pidempään. Nousujohteisille eliniänodotteeille ei näy loppua. Vasta julkaistujen tilastojen mukaan on todennäköistä, että entistä useamman seniorin ikä hipoo pian 100-vuoden rajapyykkiä.

Office for National Statistics -tilastotoimiston mukaan ihmisten eliniänodote on kasvanut 35 vuoden aikana 7 vuodella.Tuoreiden tilastojen mukaan vuonna 2057 syntyvät lapset tulevat elämään noin 100-vuotiaiksi.

Tilastossa on tarkasteltu brittimiesten ja -naisten elinikää. Uusien elinikäennusteiden tarkoituksena oli kartuttaa tietoa siitä, mihin suuntaan brittien eliniänodote, väestömäärä ja hyvinvointi on menossa.

Brittien eliniänodote on noin 81,5 vuotta. Harppaus reilusta 80 vuodesta 100 vuoteen käy siis varsin nopeasti. Suomessa ihmisten odotetaan nykyisin elävän noin 80,6-vuotiaiksi. Ero valtioidemme välillä on ainakin tällä hetkellä varsin pieni. Voi siis olla, että vuonna 2060 VR:n on aika alkaa ottaa alennusryhmissään huomioon myös 100-vuotiaat, sillä onhan luku varsin kunnioitettava!

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat