Haluatko välttää flunssan? Kokeile seksin harrastamista

20.01.2015 13:45 - Eeva Rajala

Vaikka ottaisit kaikki vitamiinit päivittäin, flunssa saattaa silti iskeä. Joskus lääkäri voi määrätä harrastamaan seksiä.

Jos lääkäriltä kysyy, miten välttää sairastuminen, hän todennäköisesti kehottaa syömään hedelmiä, kasviksia ja vitamiinit sekä juomaan enemmän vettä. Women's Health -lehti kertoo, että lääkäri saattaa myös kehottaa rentoutumaan paremmin ennen nukkumaanmenoa, sillä unen määrään pitää myös kiinnittää huomiota.

Keho tarvitsee unta, jotta se selviää päivän haasteista ja on aamulla valmiina seuraavan päivän haasteisiin. Lehden mukaan monilla menestyvillä ihmisillä on vaikeuksia päästää aivot sanotusti lepotilaan illan tullen. Aivot tarvitsevat taukoa, jotta pääsevät kiinni unitilaan. Mikäli unitilaan pääsy on vaikeata, kannattaa illalla harrastaa esimerkiksi seksiä, sillä se rentouttaa. Seksin lisäksi voi kokeilla esimerkiksi meditaatiota, sillä kummatkin näistä eivät ole älyllisesti kovinkaan stressaavia.

Tohtori Frank Lawlis Yhdysvaltain Mensasta kertoo, että älykkäät ja menestyneet ihmiset vaarantavat usein hyvän vastustuskykynsä, sillä eivät nuku tarpeeksi ja stressaavat enemmän kuin muut.

- Voit elää terveellisesti, olla vaikka kasvissyöjä ja kuntoilla säännöllisesti, mutta jos et saa tarpeeksi unta, on se kuin söisit pikaruokaa joka päivä, Kalifornian yliopiston unihäiriöyksikön johtaja Alon Avidan kertoo.

Tieteen saralla ei kuitenkaan olla varmoja, parantaako seksin harrastaminen unenlaatua, mutta sen on todettu kyllä auttavan nukahtamisessa saaden aivot lepotilaan helpommin.

Yliopiston tutkija Nicole Prause liputtaa myös seksin harrastamisen puolesta ennen nukkumaanmenoa. Hänen mukaansa kaikenlainen tekeminen - esimerkiksi pornon katselu - ennen nukkumaanmenoa on hyväksi, kunhan tekeminen vie ihmisen ajatukset pois murheista ja stressaavista asioista.

Lue myös: Ahdistaako nukkuminen? 4 yllättävää syytä painajaisiin

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat