Härät lihovat helposti, rapu piilottelee karkkia - horoskooppi kertoo, millainen laihduttaja olet

04.03.2015 09:15 - Eeva Rajala

Kenen pitäisi erityisesti vähentää sokerin tai alkoholinkäyttöä ja kenen pitäisi alkaa syödä enemmän luomua?

Tähtimerkeistä haetaan neuvoja muun muassa rakkaus- ja työelämään, ja nyt erään astrologin mukaan oma tähtimerkki voi vaikuttaa jopa menestykseen painonpudotuksessa.

Astrologi Gillian Knowles kertoo Daily Mail -lehdelle, miten eri horoskooppimerkit eroavat toisistaan nimenomaan kun puhutaan painonhallinnasta ja ruokavalioista. 

Oinas 

(Maaliskuu 22. - huhtikuu 20.)

Oinaat ovat impulsiivisia ja nauttivat uusien projektien aloittamisesta. He ovat myös taitavia saamaan itsestään kaiken irti. Tämä tarkoittaa sitä, että he voivat aloittaa hyvinkin helposti uuden ruokavalion ilman sen suurempaa suunnittelua. Sen sijaan, että sanoisivat: "en pysty", he sanovatkin: "pystyn."

He odottavat myös tuloksia nopeasti, ja saattavat menettää mielenkiintonsa, jos tulokset eivät ole heti näkyviä. Heidän kannattaakin haastaa joku mukaan kisaan, sillä voittamisen tahto saattaa saada heidät tekemään vielä parempia suorituksia.

Oinaiden kannattaa keskittää huomionsa enemmän proteiinien kuin hiilihydraattien saantiin. Aivojen toiminta liittyy vahvasti oinaan merkkiin, ja proteiinien aminohapot ravitsevat aivoja.

Härkä

(Huhtikuu 21. - toukokuu 21.)

Härät rakastavat syömistä, joten niukkaravinteiset ruokavaliot saattavat saada härän tuntemaan olonsa vain onnettomaksi. Härkien kannattaa pitää ruokavalio täynnä maukkaita ja terveellisiä ruoka. Ruoka kannattaa myös asetella esille luovasti, jotta se näyttää hyvältä alkaessa syödä.

Härkien kannattaa muistuttaa itseään siitä, että terveellinen ruokavalio antaa myös paljon nautintoa. Kannattaa myös miettiä mahdollisuutta kasvattaa kotona salaattia ja muita vihanneksia. Kun härkä saa kiinni tutusta sitkeydestään ja määrätietoisuudestaan, hän ei antaudu mielihaluilleen liian helposti.

Kannattaa välttää muun muassa sokerisia ruokia, sillä härät ovat taipuvaisia painonhallintaongelmille.

Kaksoset

(Toukokuu 22. - kesäkuu 22.)

Kaksoset-merkin alla syntyneet haluavat keskittyä usein ainakin kahteen asiaan kerralla. Kannattaakin yhdistää hyvä treeniohjelma hyvään ja terveelliseen ruokavalioon.

Kaksoset ovat yleensä hyvin aktiivisia ja koko ajan liikkeessä, joten he polttavat kaloreita melko nopeasti. Suurimmat haasteet liittyvät valitussa ruokavaliossa pitäytymiseen, sillä kaksonen saattaa helposti siirtyä kokeilemaan toista ruokavaliota parin päivän päästä.

Heidän kannattaa myös antaa aikaa rauhoittua ja syödä tasapainoinen ateria ajan kanssa sen sijaan, että söisivät kiireessä ja liikkeessä. Kaksonen voi myös helposti puhua toisille uusista tavoistaan, mutta kannattaa varmistaa, että he alkavat myös toteuttaa paljon puhuttuja uusia rutiineitaan.

Kaksosen kannattaa erityisesti välttää pikaruokaa. Kaksosen merkkiin liittyy vahvasti käsien ja hermoston toiminta. Kaksosen pitää keskittyä syömään ravintorikkaita ruokia rentoon tapaan, sillä se auttaa tasapainottamaan myös hermoja.

Rapu 

(Kesäkuu 23. - heinäkuu 23.)

Rapu osaa tähtimerkeistä kenties parhaiten lohtusyömisen. Rapu on hoivaava hahmo, ja ruoka on hänelle osa hoivaamista ja kasvattamista.

Rapu syö helposti ruokaa, joka auttaa häntä käsittelemään kipeitä tunteita, joten oikeaan ruokavalioon asennoituminen on tärkeää. Uudet terveysrutiinit ovat nimenomaan tapa rakastaa ja hoivata itseä, eivätkä mitään itsensä kuihduttamista.

Rapu saattaa jemmata kaapin perälle pieniä, kiellettyjä naposteluherkkuja, mutta herkkujen syömisellä rapu kieltää itseltään ne tarpeet, joihin pitäisi keskittyä.

Hiedän kannattaa välttää sellaisten epäterveellisten ruokien syömistä, mitä he söivät lapsuudessaan. Ravun merkkiin liittyy vahvasti muun muassa vatsa ja rinnat. Rapujen pitää välttää lohtusyömistä, jotta he eivät tukahduttaisi tunteitaan ja saisi ruoansulatusongelmia.

Leijona

(Heinäkuu 24. - elokuu 23.)

Leijonille on tärkeätä, että he tuntevat olonsa hyväksi ja ruokavalion kautta päästään hyvin tähän tavoitteeseen. Leijonan spontaanisuus ja itsevarmuus mahdollistavat sen, että ihminen helposti omaksuu uuden ruokavalion innokkaasti. Luonteenlujuus auttaa myös pitäytymään ruokavaliossa.

He saavat voimia siitä, että ihmiset kehuvat sinua, joten heidän kannattaa pyytää parasta ystävää antamaan positiivista palautetta siitä, miten hyvin heillä menee uuden ruokavalion kanssa ja miten hyvältä he näyttävät.

Huomiota ei kannata antaa niille, jotka naureskelevat tavoitteille tai kritisoivat valintoja.

Leijonien kannattaa välttää runsashiilihydraattisia kastikkeita ja korvata ne kevyemmillä marinadeilla.

Neitsyt

(Elokuu 24. - syyskuu 23.)

Neitsyt on yleensä hyvä tekemään listoja sekä olemaan käytännöllinen ja suunnitelmallinen. Neitsyt asennoituu ruokavalioonsa suurella vakavuudella. Jos olet aloittamassa uutta ruokavaliota, kannattaa siitä pitää ruokapäiväkirjaa. Heidän tulee suunnitella kaikki etukäteen ja listata ruoka-aineiden ravintopitoisuudet ja terveyshyödyt.

Neitsyt-merkille ei sovi ruokavalio, joka lupaa hetkessä näkyviä tuloksia, sillä he ovat tarkkanäköisiä, eivätkä välttämättä halua helppoja ratkaisuja. Neitsyellä on myös luontainen tietoisuus siitä, että keho ja mieli ovat yhteydessä toisiinsa.

Ongelmana neitsyelle tulee se, että hän yrittää tehdä kaiken täydellisesti. Itsellensä ei saa olla liian rankka, jos hairahtaa tarkasta ruokavaliosta.

Neitsyen kannattaa satsata luomuruokiin välttääkseen allergioita. Neitsyen merkkiin liittyy vahvasti iho, joka on alttiina allergiaoireille. Kannattaa välttää ruokia, joissa on runsaasti lisäaineita.

Vaaka (syys 24 - loka 23)

(Syyskuu 24. - lokakuu 23.)

Maailmassa on niin paljon ruokavalioita, että vaaka ei välttämättä osaa päättää niiden väliltä. Kun he ovat tehneet päätöksen, saattaa olla houkuttelevaa vaihtaa toiseen, ehkä parempaan ruokavalioon. Vai pitäisikö sittenkin valita se kolmas?

Vaaka löytää motivaationsa helposti, kun puhutaan oman ruokavalionsa tarkkailusta. Vaaka innostuu ravinnon terveellisyydestä ja sen tasapainoisuudesta erityisesti, koska lopputulos on fyysisesti viehättävämpi vaaka.

Vaa'an kannattaa nautiskella samasta ruokavaliosta parhaan ystävänsä kanssa, jotta kokemus voidaan jakaa. Kannattaa myös valita ruokavalio, joka tasapainottaa sinua myös sisäisesti.

Valitse ruoka-aineita, joissa on runsaasti kaliumia, kuten banaanit, lehtivihreät, kala ja jogurtti. Vaa'an merkkiin liittyy vahvasti munuaisten toiminta, ja vaa'at ovatkin alttiita diabetekselle. Oikea kaliumtaso kehossa pitää myös munuaiset terveinä.

Skorpioni

(Lokakuu 24. - marraskuu 22.)

Skorpioneilla on eniten tahdonvoimaa kaikista tähtimerkeistä, joten jos skorpioni päättää seurata yhtä ruokavaliota, päätös myös pysyy.

Skorpioni on valmis aloittamaan vaikka tiukan paastoon, jos lopputuloksena on suuri muutos. Skorpioni ei välttämättä kerro tavoitteistaan muille ja hymyilee hiljaa itsekseen, kun muut kehuvat häntä.

Skorpionin kannattaa muistaa ruokavaliossaan ennen kaikkea kuidun saanti. Skorpionin merkkiin liittyy vahvasti suolisto, joten skorpioneilla on usein esimerkiksi ummetusta. Sen vuoksi kuidun saantia kannattaa lisätä.

Jousimies

(Marraskuu 23. - joulukuu 22.)

Jousimies haluaa asettaa tavoitteita ja nauttii haasteista, mutta into saattaa latistua, jos tuloksia ei ala näkyä. Jousimies ei tee asioita vain puoliteholla, vaan innostuu uudesta ruokavaliostaan optimistisesti. Herkuista pidättäytyminen voi kuitenkin olla vaikeaa, sillä jousimies on alttiina ylettömyydelle.

Kannattaa olla realistinen viikkotavoitteissaan, ja ruokavalion lisäksi kannattaa keskittyä hauskaan treeniin ja välttää ylitreenaamista.

Jousimiehen kannattaa muistaa, että kermalle, suolalle ja sokerille löytyy myös terveellisempiä vaihtoehtoja. Jousimiehen merkkiin liittyy vahvasti maksan toiminta.

Kauris

(Joulukuu 23. - tammikuu 19.)

Kauriille toimii parhaiten se, että hän tekee tasaisesti töitä tavoitteen saavuttamiseksi. Kauris ei etsi nopeita ratkaisuja: itse asiassa mitä vaikeampi rutiini on, sen tyytyväisempi kauris on tavoitteen saavuttamisen jälkeen.

Kauriille on helppo omata uusi, tiukkakin ruokavalio, sillä hän tietää, että se on vain väliaikainen. Kauris pitää siitä, että saa testata omaa kestävyyttään. Itsellensä ei kannata kuitenkaan olla liian tiukka, eikä ruokavalion tarvitse olla voimia vievä kestävyystesti.

Kauriin kannattaa kokeilla aerobicia, Tai Chitä ja kuntosalitreeniä.

Kauriille on tärkeätä kalsiumin saanti. Kauriin merkkiin liittyy vahvasti hampaat ja luusto, joten kalsiumin saantiin kannattaa keskittyä.

Vesimies

(Tammikuu 20. - helmikuu 19.)

Vesimiestä kiinnostaa tehdä asiat erikoisella ja omalaatuisella tavalla. Vesimies on innovatiivinen ja idearikas ajattelija. Hän saattaa valita rutiinin ja ruokavalion ja muokata siitä täysin omansa.

Jos vesimies kyllästyy ruokavalioonsa tai treeniohjelmaansa, hän hylkää sen taakseen katsomatta. Jos jousimies löytää täydellisesti hänelle sopivan ruokavalion, hän jää kiinni siihen kuin tarra. Hän myös torjuu ajatuksen, että olisi mennyt liian pitkälle.

Vesimiehen kannattaa muistaa, että kohtuus kaikessa. Kannattaa tietää, milloin pitää lopettaa.

Vesimiehen kannattaa miettiä alkoholinkäyttöään. Alkoholi kannattaakin korvata inkiväärioluella. Vesimiehen merkkiin liittyy vahvasti verenkiertojärjestelmä, joka pidetään terveenä, jos vältetään liikaa alkoholia ja jota stimuloidaan inkiväärillä.

Kalat

(Helmikuu 20. - maaliskuu 21.)

Kalat unelmoivat usein täydellisyydestä. Kalat kuitenkin saattavat helposti huomata, ettei hyvän ruokavalion löytäminen, saatikka sen noudattaminen, ole helppoa.

Joskus kalojen tunteet voivat olla niin suuria, että ajatus ruokarajoituksista tuntuu täysin mahdottomalta. Kaloille liian vähän syöminen voikin olla yhtä suuri ongelma kuin ylensyöminen.

Päivittäiseen aikatauluun kannattaa mahduttaa tanssia, joogaa tai meditaatiota, sillä nämä ovat hyviä tapoja saada yhteys omiin tukahdutettuihin tunteisiin.

Kiinnitä huomiota siihen, että juot tarpeeksi vettä. Joskus kalat-tähtimerkin omaava saattaa syödä, vaikka onkin vain janoinen. Kalat-merkki liittyy vahvasti aivolisäkkeeseen.

Lue myös: Oinas nauttii valloituksesta, rapu on luova - katso, mitä horoskooppimerkki kertoo seksielämästäsi

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat