Älä anna pikaruokalakäynnin tuhota dieettiäsi - vinkit, joilla muokkaat ateriastasi terveellisemmän

24.03.2015 12:45 - Reetta Haverinen

Monet terveystietoiset ihmiset kiertävät pikaruokapaikat kaukaa. Joskus eteen saattaa kuitenkin tulla tilanteita, jolloin vaihtoehtona on nauttia evästä McDonaldsissa tai kärvistellä nälässä

Pitkillä ajomatkoilla huoltoasemien yhteydessä olevien pikaruokaloiden tarjontaan turvautuminen on monille vaikeaa. Myös festareilla ja kaupunkikierroksilla dieettiystävällisten ruokapaikkojen löytäminen saattaa osoittautua haasteelliseksi. Jos lounastauko on suoritettava syystä tai toisesta ranskalaisia ja majoneesia tyrkyttävässä raflassa, ei tiskiltä tarvitse tilata isoa kerrosateriaa ekstraranskalaisilla.

Terveellisiä vaihtoehtoja ei pikaruokaloista välttämättä löydy, mutta omilla valinnoilla on mahdollista vaikuttaa paljonkin aterian kalori- ja ravintopitoisuuteen. Noudattamalla muun muassa seuraavia vinkkejä, voit huoletta napata syötävää Burger Kingistä tai McDonaldsista ilman, että dieettisi kärsii:

1. Valitse mieluummin grillattuja tuotteita friteerattujen sijaan.

2. Valitse ateriaasi edes jotain proteiinipitoista, jotta ateria pitäisi nälän loitolla pidempään.

3. Pyydä saada salaatinkastike erikseen. Monet pikaruokaloiden salaatit ovat oikeita kaloripommeja majoneesikastikkeineen ja krutonkikuutioineen.

4. Tilaa mahdollisimman yksinkertainen burgeri. Jos mahdollista, vaihda majoneesi johonkin muuhun kastikkeeseen.

5. Joskus pikaruokaloissa on tarjolla myös maustamattomia jugurtteja tai puuroja. Lue menu siis huolellisesti läpi. Älä tyydy siihen oletukseen, että listalta löytyy vain pelkkiä purilaisia.

6. Muista, hampurilaisen kanssa ei ole aina välttämätöntä tilata ranskalaisia.

7. Wrapit, tortillat ja patongit sisältävät usein myös majoneesia ja juustoa. Älä siis ajattele, että ne olisivat yhtään sen terveellisempiä vaihtoehtoja kuin hampurilaiset.

8. Juo ateriallasi vettä tai vichyä.

9. Tilaa itsellesi lasten ateria. Ateriakoko on huomattavasti pienempi ja esimerkiksi lisätyn suolan määrää on saatettu vähentää.

10. Jos kaipaat jälkiruokaa, valitse esimerkiksi hedelmäsalaatti.

11. Jätä valmiit erikoiskahvit väliin. Tilaa kahvi mustana ja lisää kahviisi maitoa ja makeutusta itse.

Muista kuitenkin, jos ruokavaliosi on kunnossa muuten, ei yksi ruokailukerta pikaruokalassa saa vyötäröäsi taatusti paisumaan! Voit huoletta nauttia silloin tällöin juustopurilaisen ranskalaisilla, jos sinusta siltä tuntuu.

Lue myös: Nauti pikaruokaa kohtuudella - katso ikävät sivuvaikutukset

Kilpailut

Uusimmat