Istuminen, ristiminen, sheivaaminen – arkiset tavat, jotka tekevät pahaa jaloillesi

30.03.2015 18:15 - Linda Arponen

Ilmojen lämmetessä jalat alkavat päästä jälleen esiin pitkien housujen alta. Ikävä kyllä jotkin arkiset tekomme voivat sellaista hallaa jaloille, ettei hamekausi kuulosta välttämättä kovin houkuttelevalta.

Kesän saapumiseen ei ole enää pitkä aika, mikä tarkoittaa sitä, että pikku hiljaa saa alkaa käyttää lyhyempiä lahkeita ja helmoja. Jos jalkojesi ulkonäkö ei kuitenkaan näytä miellyttävältä, tarkista, syyllistytkö johonkin seuraavista asioista:

Istuminen koko päivän ajan

Istumisen vaarat on tiedostettu jo jonkin aikaa ja ikävä kyllä se ei tee hyvää myöskään jaloillesi. Istuminen hidastaa verenkiertoa ja saa jalkojen nesteet kasautumaan, minkä seurauksena voi syntyä suonikohjuja, nilkat voivat turvota ja jopa verihyytymiä voi muodostua. Muista pitää siis säännöllisiä taukoja istumisesta, jotta saat verenkierron paremmin liikkeelle.

Jalkojen liika ristiminen

Jalkojen ristiminen ei aiheuta suoraan suonikohjuja, mutta sen seurauksena suoniin voi tulla hiukan painetta, mikä voi aiheuttaa veren kasautumista ja suonien seinämien pullistumista. Muista siis istua välillä myös ilman jalkojen ristimistä.

Jalkojen unohtaminen kuoriessa ja kosteuttaessa

Kuten kasvot, myös jalat pitäisi muistaa kuoria ja kosteuttaa. Jalkojen ihoa voi kuoria useammin kuin kasvojen, muttei kuitenkaan useammin kuin 2-3 kertaa viikon aikana. Kosteusvoidetta pitäisi taas levittää vähintään kerran päivässä.

Laiskuus sheivatessa

Jos käytät sheivatessasi palasaippuaa tai kertakäyttöisiä, yksiteräisiä höyliä, teet hallaa jaloillesi. Et varmaan käyttäisi tällaisia tuotteita kasvoillesi? Hanki siis kunnollinen höylä, jossa olisi hyvä olla noin neljä terää. Käytä myös sheivaamiseen tarkoitettuja vaahtoja ja vaihda terä muutaman käyttökerran jälkeen, kun se alkaa näyttää tylsältä.

Haavojen huolimaton hoito

Jalkoihin voi tulla erilaisia haavoja, esimerkiksi höylästä tai kutisevasta hyttysenpistosta. Jos niitä ei hoida kunnolla terveiksi, voi jalkoihin jäädä arpia. Jos sinulla on jo arpia, levitä niihin arpienhoitotuotteita tai E-vitamiiniöljyä, joka sisältää paljon antioksidantteja, jotka parantavat vahingoittunutta ihokudosta.

Lue myös: Pehmeät ja kauniit jalat kotikonstein - katso vinkit

Lähde: Marie Claire

Kilpailut

Uusimmat