Särkeekö päätäsi? Syy voi löytyä tyylistäsi

24.05.2015 15:15 - Senni Loikala

Optikko Karri Wimanin mukaan osa ihmisistä kärsii päänsärystä vääränlaisten aurinkolasien takia.  

Jos päänsärky vaivaa erityisesti kesällä, voi syy löytyä aurinkolaseistasi. Optikko Karri Wiman helsinkiläisestä Fenno Optiikka -liikkeestä tapaa toisinaan asiakkaita, jotka ovat kärsineet halpalaseista johtuvasta päänsärystä. Osalla heistä markettilasit ovat laukaisseet jopa migreenin.

- Tapaan silloin tällöin ihmisiä, jotka ovat erityisen herkkiä päänsärylle. He sanovat, että kun he laittavat markettilasit päähän, niin kahden tunnin sisällä heidän päätänsä särkee tai heillä on migreeni, Wiman kertoo.

Syy löytyy lasien optiikasta

Optikon mukaan syy päänsärylle löytyy näissä tapauksissa aurinkolasien huonosta optiikasta. Marketista ostetuilla laseilla näkee huonommin kuin laadukkaammilla pokilla.

- Silmä on kuin kamera, se vie aivoihin kaiken informaation. Pystymme korjaamaan sitä aika paljon, mutta informaation ollessa huonoa, se laukaisee todennäköisesti joillain ihmisillä migreenin, Wiman perustelee.

- Moni ei tule ajatelleeksi, että huonolaatuiset aurinkolasit voisivat laukaista päänsäryn tai migreenin. Sitä ei tiedetä, kuinka paljon ihmiset potevat migreeniä ja popsivat siihen lääkkeitä turhaan. Jos on päätä särkee tai migreeni iskee kesällä, kannattaa kokeilla hyvällä optiikalla varustettuja aurinkolaseja, hän jatkaa.

Lue myös: Julma tapa poistaa migreeni kasvattaa suosiotaan maailmalla - uskaltaisitko kokeilla?

Kilpailut

Uusimmat