Luulitko mahan kurnimisen olevan merkki nälästä? Vatsa itseasiassa "puhdistaa itseään"

26.05.2015 17:15 - Rea Tallgren

Tuoreessa kirjassa käydään läpi syömiseen ja hyvinvointiin liittyviä uskomuksia, joista kaikki eivät suinkaan pidä paikkaansa.  

Tuore kirja Gut: The Inside Story Of Our Body's Most Underrated Organ, on mikrobiologi Guilia Endersin kirjoittama. Uutuuskirjasta on tullut välittömästi hitti kirjoittajan kotimaassa Saksassa.

Vatsa kokkaa

Enders kertoo kirjassaan muun muassa ruuansulatuksen yksityiskohdista. Hänen mukaansa ruoka alkaa sulaa välittömästi, kun ihminen nielee sen. Esimerkikiksi iso pihvi viipyy ihmisen vatsassa kuuden tunnin ajan, jonka jälkeen se jatkaa matkaansa.

Jos ihminen syö raakaa ruokaa, "kokkaa" vatsa ruuan valmiiksi ennen kuin päästää sen pidemmälle ruuansulatusysteemiin.

Mahan kurniminen ei kerro vain nälästä

Vatsan kurniminen on kenties mielenkiintoisin asia, jota Enders kirjassaan käsittelee. Hänen mukaansa mahan kurniminen ei suinkaan aina ole merkki siitä, että ihmisellä olisi nälkä. Sen sijaan ääni kuuluu siitä, kun vatsa puhdistaa itsensä viimeiseistäkin ruuan rippeistä.

Vatsan puhdistuminen säännöllisesti on erittän tärkeää terveyden kannalta. Siksi monet ravitsemusasiantuntijat eivät kannatakaan ruokamallia, jossa ruokaa syödään jatkuvasti.

Lue myös: Unohda kalorien laskeminen - laihtuminen voi olla kiinni yksinkertaisesta asiasta

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat