Kohti parempaa kuntoa - miten tehostaa rasvanpolttoa jo päivän aikana

13.06.2015 20:15 - Tiina Svensk

Jos haluat polttaa rasvaa tehokkaammin, et tarvitse lääkkeitä tai superdieettejä tueksesi. Kehon rasvanpolttoa voi tehostaa jo päivänkin aikana tehokkaasti.

Omaa rasvanpolttoaan voi tehostaa ja aineenvaihduntaa avustaa toimimaan reippaammin pienillä arkisilla muutoksilla. Kehon voi käynnistää toimimaan tehokkaammin jo yhden päivän aikana, ja Pop Sugar -sivusto listasi pienet muutokset, joita omiin arkirutiineihin kannattaa tehdä:

Aamu

Kahvi: Aloita aamusi kahvilla! Kofeiini ja vihreä tee stimuloivat keskushermostoamme ja aamukahvisi voi tehostaa rasvanpolttoasi viidestä kahdeksaan prosenttia. Kannattaa kuitenkin huolehtia, ettet juo kahvia liikaa - pitäydy yhdessä kupissa per päivä.

Täysjyvää aamupalalla: Jos haluat tehostaa rasvanpolttoasi, aamupalaa ei kannata jättää väliin. Syö aamupala tunnin sisään heräämisestä, ja kehosi käynnistyy lempeästi päivään. Huolehdi, että saat kuituja päiväsi ensimmäisessä annoksessa, ja ruuansulatuksesi ja aineenvaihduntasi kiittävät.

Päivä

Juo enemmän vettä: Vaikka istuisitkin työpöytäsi ääressä, voit auttaa kehoasi polttamaan rasvaa päivän aikana. Juo vettä päivän halki, sillä vedenjuonnilla on suora yhteys rasvanpolttoon.

Treenaa korkeilla sykkeillä: Lähes mikä tahansa treenimuoto lisää rasvanpolttoa, mutta suurimman hyödyn saat intensiivisestä, lyhyestä treenistä, jonka suoritat korkeilla sykkeillä. Esimerkiksi 30 minuutin HIIT-tunti polttaa huiman määrän kaloreita jo treenin aikana - Lisäksi kehon aineenvaihdunta vilkastuu ja työskentelee kovemmin vielä tuntejakin treenin jälkeen.

Panosta proteiiniin: Puhdas ja terveellinen ruokavalio auttaa kehoa toimimaan täydellä tehollaan, mutta huomiota kannattaa kiinnittää etenkin proteiinin saantiin. Keho kuluttaa enemmän kaloreita käsitellessään proteiineja, ja proteiinipitoinen annos pitää nälänkin loitolla pidempään.

Ilta

Käy rauhallisella kävelyllä: Käy iltapäivällä tai illalla rauhallisella kävelyllä, niin autat kehoasi sulattamaan syömääsi ruokaa. Lisäksi tehostat myös rasvanpolttoasi, sillä jos istut päivän aikana tunnin tai enemmän, rasvaa polttavat entsyymisi vähenevät jopa 90 prosenttia.

Mausta illallisesi: Ruoka kannattaa maustaa aineenvaihduntaa vilkastuttavilla mausteilla, kuten chilillä. Jos et pidä mausteisesta ruuasta, voit kokeilla miedompia mausteita kuten inkivääriä tai kanelia, jotka auttavat myös rasvanpolttoa.

Rentoudu: Kiireinen ja stressaantunut mieli ei tue kehon tarpeita. Stressi voi jopa hidastaa aineenvaihduntaasi, sillä se horjuttaa hormonitasapainoa ja hormonien luonnollista toimintaa. Huolehdi siis, että otat itsellesi aikaa jokaikinen päivä silkkaan rentoutumiseen ja hemmotteluun. Venyttele, ota kylpy tai meditoi.

Nuku tarpeeksi: Jos et nuku jo vähintään seitsemää tuntia yössä, opettele uudet nukkumisrutiinit. Unenlaadulla on suora yhteys painonhallintaan ja kehon optimaaliseen toimintaan. Jos siis haluat, että kehosi polttaa rasvaa tehokkaasti seuraavanakin päivänä, huolehdi hyvisä yöunista.


Lue myös: Haluatko pudottaa painoa tai saada lisää lihasta? Ajoita treenisi oikein

Lähde: Pop Sugar

Kilpailut

Uusimmat