Ole tarkkana: Kallis ravintola-annos voi olla yhtä epäterveellinen vaihtoehto kuin pikaruoka

02.07.2015 13:45 - Reetta Haverinen

Vaikka ruoka olisi hinnakasta ja raaka-aineet olisivat laadukkaampia, ei se silti tee annoksesta vähäkalorista. Päinvastoin, usein fine dining –annokset ovat oikeita kaloripommeja. 

Tutkimuksen mukaan fiinit ravintola-annokset sisältävät yhtä paljon suolaa ja kovaa rasvaa kuin pahamaineiset pikaruoka-annokset ja take away -ruoat.

Fine dining -annosten hyvät ja huonot puolet

Vaikka pikkuruiset ja hinnakkaat fine dining -ruoat valmistetaan varsin tuhdeista ja aidoista aineksista, kuten kermasta ja voista, pesevät ne pikaruokien köyhät ravintoarvot mennen tullen. Monipuoliset ravintolaruoat sisältävät muun muassa enemmän vitamiineja, kaliumia ja omega-3-rasvahappoja kuin pikaruokahampparit ja pizzaviipaleet.

Hienompien ravintoloiden annokset ovat myös kooltaan usein normaaleja pienempiä. Fine dining -annoksen nauttiminen pikahampparin sijaan voi siten olla parempi vaihtoehto: tulet ainakin syöneeksi vähemmän ja saat annoksesta enemmän vitamiineja ja ravintoaineita. 

Syö ulkona vain satunnaisesti

Terveyden kannalta kaikkein paras vaihtoehto on syödä aitoa kotiruokaa. Satunnainen ravintolaherkuttelu tai nakkikioskilla piipahtaminen ei kuitenkaan saa kenenkään kolesteroliarvoja kohoamaan.

Kun pidät ruokarytmisi arkena terveellisenä ja kokkaat runsaasti omassa keittiössäsi, voit täysin huoletta ruokailla silloin tällöin ulkona.


Lue myös: Miten yhdistää laihdutus ja ulkona ruokailu? Näin karsit kalorit ravintola-ateriasta

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat