Tilanteet, joissa naiset alkavat kritisoida kroppaansa aivan turhaan

15.07.2015 19:45 - Tiina Svensk

Joudumme usein tilanteisiin, joissa haluaisimme kritisoida omaa kroppaamme. Negatiiviset kommentit kannattaa kuitenkin jättää lausumatta, sillä se ei tee hyvää kenellekään - kaikista vähiten sinulle itsellesi.

Jokaisen keho on erilainen, ja juuri hyvä sellaisenaan. Joskus omassa kehossa voi olla kuitenkin tukala olla, esimerkiksi hormonitoiminnan ollessa sekaisin tai kun takana on kostea ilta. Lehtien sivuilla poseeraavat toinen toistaan treenatummat julkkikset ja langanlaihat huippumallit eivät lainkaan helpota oloa.

Cosmopolitan -lehti kokosi yhteen tilanteita, joissa kannattaa muistaa, ettei omaa kokoaan tai kehoaan kannata verrata toisten kroppaan:

1. Joudut pyytämään isompaa kokoa vaatteesta kaupan myyjältä: Vaatekoot vaihtelevat merkeittäin, joten miksi hävetä, jos joudut kysymään isompaa kokoa?

2. Näet kuvan itsestäsi, joka on mielestäsi epäimarteleva: Ikuistiko kamera sinut kuvaan epäimartelevasta kulmasta tai huonossa valaistuksessa? Kuva ei koskaan taltioi sinua kokonaisuutena, joten älä huoli - kenestä tahansa saa otettua huonon otoksen.

3. Kuulet olevasi tiettyä kehotyyppiä: Oletko kuullut olevasi omena- tai päärynävartalomallia? Ihmiskehon vertaaminen hedelmään kuulostaa hieman hassulta, joten miksi kahlita omaa kroppaansa vain tiettyyn tyyppiin?

4. Saat kuulla kasvojesi olevan tietynmuotoiset: Jokainen kasvotyyppi on loistava sellaisenaan. Miksi siis hävetä omia ovaalin tai neliönmuotoisia kasvojaan?

5. Pudottaudut punnertamaan polvet maassa kesken treenin: Et ole heikko, jos lasket polvesi maahan kesken punnerrussarjojen. Panosta ennemmin oikeaan tekniikkaan ja asentoon kuin siihen, että puskisit sarjan läpi huonolla asennolla ja väärällä tekniikalla.

6. Hengästyt kävellessäsi portaita: Jopa säännöllisesti treenaavat ihmiset voivat hengästyä kävellessään rappusia ylös, sillä portaat lisäävät vastusta liikkeeseen. Jos hengästyt rappusissa, se ei tarkoita että olet huonokuntoinen - kehosi on vain tottunut erilaiseen rasitukseen.

7. Jätät salitreenin väliin: Vaikka liikunta onkin tärkeä osa jokaista päivää, ei treenin skippaaminen tee sinusta huonoa ihmistä. Yksittäinen väliin jätetty treeni ei pilaa terveyttäsi ja kehoasi.

8. Jäät jälkeen uudella ryhmäliikuntaunnilla: Jokainen uusi liikuntamuoto vaatii kokeilua ja harjoituskertoja. Älä siis tunne itseäsi huonoksi treenaajaksi vain siksi, ettet pysy saman tien uuden liikuntatunnin koreografian mukana.

9. Kuppikokosi: Olivatpa rintasi sitten pienet tai isot; ne ovat hyvät juuri sellaisenaan. Älä siis pyytele anteeksi kroppasi muotoja.

10. Sinulle tulee vatsamakkarat istuessasi: Kun selkäsi pyöristyy, vatsasi täytyy vain mennä johonkin. Miksi siis häpeäisit ruumiinosiasi, jotka ovat olemassa vaikka et kiinnittäisi niihin huomiota muulloin?

11. Poikaystäväsi pitää pienempää vaatekokoa kuin sinä: Naisten ja miesten kropat ovat luonnostaan aivan erilaiset, joten sinun ei tarvitse mahtua poikaystäväsi pillifarkkuihin.

12. Äitisi vanhat vaatteet ovat sinulle liian pieniä: Kuka on sanonut, että tyttären täytyisi olla pienempää kokoa kuin äiti?


Lue myös: Onnellisuus tekee kauniiksi, vaatekoolla ei ole väliä - muistilista itsevarmalle naiselle

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat