Nainen lopetti finnien puristelun viikoksi - katso, miten kävi

13.08.2015 18:45 - Eeva Rajala

Monilla on paha tapa puristella kasvoihin ilmestyviä finnejä. Yhden naisen viikon testijakso osoittaa, ettei puristelu välttämättä kannata.

Good Houskeeping -lehdelle kirjoittava toimittaja Samantha Escobar halusi kokeilla, mitä hänen iholleen tapahtuu, jos hän ei viikkoon purista yhtään finniä kasvoistaan.

Puristelua vaikea lopettaa

- Minulla on lähes uskontoon verrattavissa oleva kauneudenhoitorutiini, jota seuraan aamuin illoin. Mutta minulla on myös heikkouteni: puristelen finnejäni ja mustapäitäni, Escobar kertoo sivuilla.

Finnien puristeluun tottuneen Escobarin mukaan oli vaikeata lopettaa finnien repimistä, sillä finnit näyttivät niin isoilta ja hallitsevilta hänen kasvoissaan. Neljäntenä päivänä nainen kuitenkin alkoi huomata eron, ja hänen ihonsa alkoi näyttää paremmalta. Näkyvissä oli muutamia tukkeutuneita ihohuokosia, mutta ne eivät näyttäneet tulehtuneilta.

Nyppiminen kannattaa unohtaa kokonaan

Testin viimeisenä päivänä iho näytti vieläkin paremmalta, vaikkei Escobarin mukaan edelleenkään täydelliseltä. Iho oli kuitenkin vähemmän tulehtunut ja ärtynyt, ja nainen oli hyvin tyytyväinen ulkonäköönsä.

Ihoasiantuntija Jody Levine kertoo, että finnien puristelu aiheuttaa entistä enemmän tulehdusta iholle, joten puristelu kannattaisi lopettaa kokonaan. Lisäksi huoleton puristelu voi jättää ihoon arpeumia.

Katso kuvat naisen ihosta täältä! (Good Housekeeping)


Lue myös: Kännykkä saattaa aiheuttaa iho-ongelmasi - 4 helppoa ratkaisua

Lähde: Good Housekeeping

Kilpailut

Uusimmat