Vauvahaaveet voivat romuttua ammatisi takia - katso, koskeeko riski sinua

17.08.2015 23:15 - Senni Loikala

Harvardin yliopiston tutkijat selvittivät, millainen työ voi hidastaa raskaaksi tulemista jopa 33 prosenttia. 

Pitkät työpäivät ja fyysisesti raskas työ voivat heikentää naisen mahdollisuuksia tulla raskaaksi, väittää Harvardin yliopiston tuore tutkimus.

Sen mukaan naisilla, jotka joutuvat nostamaan päivittäin painavia tavaroita, kestää 33 prosenttia muita pidempään hedelmöittyä. 

Occupational and Environmental Medicine -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa analysoitiin noin 1740 hoitajan terveystietoja. Heistä kaikki yrittivät lasta, mutta 16 prosenttia ei ollut raskaana vielä vuoden päästä. Sama tilanne oli viidellä prosentilla hoitajista vielä kahden vuoden kuluttua.

Pitkät työpäivät vaikeuttavat hedelmöittymistä

Tutkimukseen osallistuneista naisista vähintään yksi kolmesta kertoi seisovansa ainakin kahdeksan tuntia joka päivä sekä nostavansa reilu 11 kiloa painavia tavaroita jopa viidesti päivässä.

- Tuloksemme osoittavat, että raskas työ, niin fyysisen rasituksen kuin pitkien päivien perusteella, antavat vahingollisen vaikutuksen naispuolisten hoitajien mahdollisuuteen tulla raskaiksi, tutkija Audrey Gaksins sanoo.

Jos siis teet pitkiä työpäiviä ja olet fyysisesti vaativassa työssä, jossa joudut myös nostelemaan painavia tavaroita tai ihmisiä, saattaa sinun tutkimuksen mukaan olla muita vaikeampi tulla raskaaksi.

Työn tekemistä ei lapsesta haaveilevien silti kannata lopettaa. Terveellisillä elämäntavoilla tiedetään nimittäin olevan merkittävä yhteys mahdollisuuteen saada maailman suloisin vauveli. 

Lue myös: Pystytkö samaistumaan? Työntekijän katkera erokirje pomolle leviää netissä

Lähde: Immortal News

Kilpailut

Uusimmat