Yksi tämän hetken suosituimmista kampauksista voi aiheuttaa kaljuuntumista

28.09.2015 08:15 - Eeva Rajala

Hiusten pitäminen tiukasti kiinni esimerkiksi nutturalla saattaa vaurioittaa hiusjuuria ja aiheuttaa pysyvää hiustenlähtöä.

Sekä naisten että miesten hiukset kokevat kovia, jos hiukset sidotaan koko ajan tiukalle nutturalle. Jos hiuksia pitää alituiseen tiukalla nutturalla tai poninhännällä, se aiheuttaa suurta vetoa hiusjuuriin. Erityisesti otsan ja ohimoiden hiusrajat ovat vaarassa.

Hiusjuuret saattavat vahingoittua pysyvästi. Hiukset eivät enää kasva normaalisti ja alue voi jäädä kokonaan kaljuksi.

Ihotautilääkäri Sabra Sullivan kertoo Science.Mic-sivustolle, että kyseinen vaiva on alkanut yleistyä miesten keskuudessa, sillä miehet ovat alkaneet pitää pitkiä hiuksiaan tiukoilla ja trendikkäillä hipsterinutturoilla.

- Törmään asiaan pari kertaa viikossa. Nutturat aiheuttavat vetoa karvatuppiin joista hius kasvaa, eikä hiusten ole tarkoitus ottaa vastaan sellaista rasitusta, Sullivan kertoo.

Kun karvatuppi vaurioituu, se ei valitettavasti kasva takaisin. Hiusten siirtoja tehnyt kirurgi Bessam Farjo on samoilla linjoilla Sullivanin kanssa ja kertoo, että hiusten pitäminen liian tiukalla voi aiheuttaa myös kaljuja kohtia.

- Ihmisen kasvojen ympärille voi jäädä pantamainen kalju kohta, Farjo muistuttaa Daily Mail -lehdelle.


Lue myös: Kaipaatko uusia ideoita arkikampauksiin? Instagram-tilit, jotka pursuavat ideoita

Lähteet: Science.Mic, Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat