Kuva: Fotolia

Kuinka suojata iho kylmällä säällä treenatessa? Lue parhaimmat vinkit

15.11.2015 11:10 - Tiina Svensk

Jos tykkäät kuntoilla ulkona vielä talvenkin tullessa, kannattaa iho suojata hyvin.

Ulkona liikkuminen pitää mielen virkeänä jopa sateisella säällä, eikä rakasta harrastusta kannata ilmojen kylmetessä laittaa tauolle. Haasteita viilenevät säät kuitenkin tuovat, ja yksi niistä on säännöllisesti ulkona treenaaville varmasti tuttu: iho-ongelmat saattavat vaivata kylmässä viimassa ja pakkasella.

Suojaa iho tuulelta

Iho on hyvä muistaa suojata kylmältä tuulelta, ja siksi omaan vaatetukseen kannattaa panostaa lenkille lähtiessä. Muista kolme helppoa vinkkiä, joilla suojaat ihosi huolellisesti:

Suojaa iho: Osta treeneihin soveltuvat käsineet, ja muista suojata etenkin kaulan ja niskan alue, sekä korvat. Jos lähdet treenaamaan pakkassäällä, osta itsellesi kasvosuoja, jolla peität otsan, nenän ja posket.

Kosteuta ennen lenkkiä: Kosteuta ihoasi säännöllisesti, mutta älä levitä rasvaa juuri ennen lenkille lähtemistä. Kun pidät ihostasi hyvää huolta, se ei myöskään ärsyynny niin herkästi. Älä unohda myöskään huulirasvaa!

Tiedä, millaisella säällä juokset: Älä tarkasta ainoastaan lämpötilaa, vaan kiinnitä huomioita erityisesti tuulisuuteen. Tuuli lisää ilman purevuutta, ja jos sää on erityisen tuulinen, kannattaa miettiä millaisen treenin ulkona aikoo tehdä: tuulisella säällä räjähtävät sprintit saattavat olla huonompi vaihtoehto kuin paikoillaan tehtävä kehonpainoharjoittelu.

Anna ihon parantua

Jos tuulinen ja kylmä sää saa ihon punoittamaan, sitä kannattaa hoitaa kunnolla. Kosteuta ihoa säännöllisesti, ja anna sen levätä. Joskus ärsyyntynyt iho saattaa jopa kuoriutua, eikä silloin kannata huolestua. Ihon kuoriutuminen on osa paranemisprosessia.

Ihoa kannattaa kosteuttaa useammin kuin normaalisti, kolmesta neljään kertaa päivässä. Esimerkiksi kookosöljy on hyvä vaihtoehto ärsyyntyneelle iholle, jos öljy soveltuu ihotyypillesi.

Lue myös: Eikö juoksu enää kulje? Lue parhaimmat vinkit uuden harrastuksen ylläpitämiseksi

Lähde: Pop Sugar

Kilpailut

Uusimmat