Kuva: Fotolia

Kuinka pysyä lämpimänä tänä talvena? 8 helppoa tapaa

24.11.2015 18:45 - Emma Ylistalo

Onko kotonasi tai työpaikallasi kylmä? Helpoilla neuvoilla pidät itsesi lämpimänä, vaikka ulkona kylmeneekin.

Vaikka kotona onkin helppo lisätä lämpöä, on myös muita tapoja pysyä lämpimänä. Lue alta kahdeksan tapaa, joiden avulla lämmität kehoasi.

1. Juo lämmintä

Kuuman juoman juominen lämmittää koko kehoa. Tähän kuitenkin liittyy pieni niksi - kannattaa nauttia juoma esimerkiksi lämpimän viltin alla. Kuuma juoma saa sinut hikoilemaan ja hien haihtuminen taas saa sinut tuntemaan kylmää.

2. Leivo

Uunin lämpiämään laittaminen saa keittiön lämpenemään nopeasti ja taikinan vaivaaminen lämmittää myös kehoa.

3. Mene toisen ihmisen lähelle

Läheisen kanssa halailu lämmittää varmasti. Vaikka tämä saattaa kuulostaa ristiriitaiselta, kannattaa vähentää vaatetta. Iho vasten ihoa on kaikkein tehokkain tapa jakaa kehon lämpöä - ja ehdottomasti mieluisin.

4. Peitä lattiasi

Mikään ei saa sinua tuntemaan vilua yhtä tehokkaasti kuin kylmät varpaat, jotka johtuvat kylmästä lattiasta. Lämpimien sukkien lisäksi kannattaa levittää lämpimiä mattoja suojaamaan varpaitasi kylmältä.

5. Lähde liikkeelle

Fyysinen rasitus nostaa sykettä, saa veren virtaamaan kehossasi ja nostaa kehosi lämpötilaa. Vaikka sinulla olisikin lepopäivä, voit silti lähteä pienelle kävelylenkille tai tehdä muutaman joogaliikkeen kotona, jotta saat kehosi lämpiämään.

6. Päästä valo sisään

Pidä verhosi auki sen lyhyenkin valoisan ajan päivästä. Ja päinvastoin, sulje ne yöksi. Mitä paksummat verhosi ovat, sitä paremmin ne pitävät ikkunoista tulevan kylmän ilman poissa huoneesta.

7. Käytä pipoa

Jo pienestä lähtien meille opetettu kikka kannattaa muistaa vielä aikuisenakin. Kun ulkona on kylmä, on tärkeä käyttää pipoa tai hattua. Kylmä päänahka nimittäin vaikuttaa koko kehoon.

8. Ajattele lämpimiä ajatuksia

Tutkimusten mukaan aivoilla on vaikutusta kehomme lämpötilaan. Joten ajattelemalla aurinkoisia hiekkarantoja ja rantalomia, saat itsesi lämpimäksi.


Lue myös: Miten selvitä virkeänä synkästä vuodenajasta? Yksi vinkki riittää

Lähde: Greatist

Kilpailut

Uusimmat