Kuva: Fotolia

7 vinkkiä, joilla saat hiuksesi kasvamaan nopeammin

10.12.2015 21:45 - Senja Rapila

Jos haluat pitkät kutrit mahdollisimman nopeasti, kannattaa ottaa arkirutiineihisi niin päänhieronta kuin jääkylmät suihkut. 

Mikäli haluat parantaa hiustesi laatua, tai saada ne vaihtoehtoisesti kasvamaan nopeammin, on siihen monia keinoja. Jos haluat lyhyistä, huonokuntoisista hiuksista pitkät lyhyessä ajassa - se ei valitettavasti tule onnistumaan. 

Sen sijaan, että kadehtisit tähtien paksuja, pitkiä hiuksia, kokeile näitä hiustenkasvua edistäviä vinkkejä:

1. Kuivan pään hieronta

Hiero päätäsi ajoittain. Pään hierominen parantaa verenkiertoa, joka edesauttaa ravinteiden pääsyä nopeammin hiustuppiin. Vaihtoehtoisesti voit pyytää jonkun ystäväsi hieromaan päätäsi aina ajoittain, jos itse hierominen ei tunnu hyvältä ajatukselta.

2. Kostean pään hieronta

Mikä olisikaan sen helpompaa: kun peset hiuksiasi, hiero päänahkaasi kevyesti sormenpäilläsi. Aloita hierominen niskasta ja liiku hiusrajoilla. Kuten edellisessä kohdassa mainittiin jo, hierominen edesauttaa pään verenkiertoa.

3. Leikkaa hiuksia

Vaikka et haluaisi luopua vaivalla kasvatetuista hiuksistasi, kannattaa niitä pätkästä aina ajoittain. Terveet hiukset kasvavat tutkitusti nopeammin. Kun leikkaat hiuksesi, mahdolliset kaksihaaraiset eivät pääse tekemään enempää tuhoa hiuksissa.

4. Syö vitamiineja

Esimerkiksi B-vitamiinin syöminen tekee hiuksista vahvemmat, ja biotiini tekee hiuksista terveemmät, sekä edesauttaa kynsien kasvua.

5. Käytä hoitoainetta

Shampoo puhdistaa hiuksesi ja päänahkasi, kun taas hoitoaine tuo takaisin ne ainesosat, joita hiuksesi tarvitsevat pysyäkseen terveinä ja kiiltävinä. Kokeile välillä jättää shampoo kokonaan välistä, ja pese hiuksesi pelkästään hoitoaineella.

6. Hylkää hiustenkuivaaja

Sisimmässäsi tiedät, että hiustenkuivaajan, suoristusraudan ja kihartimen käyttäminen vahingoittaa hiuksiasi jatkuvasti. Jos kuitenkin haluat käyttää näitä muotoilutuotteita, pidä huoli siitä, että suihkutat tarvittavan lämpösuojan hiuksiin ennen muotoilua.

7. Kylmä suihku

Ennen kuin astut ulos suihkusta, vedä syvään henkeä ja pidä päänahkaasi kylmän veden alla muutaman sekunnin ajan. Välttele todella kuuman veden käyttämistä, varsinkin pestessäsi hiuksia, sillä se voi heikentää hiuslaatuasi.

Lue myös: Erikoinen myytti sai vahvistuksen: Alkoholi kaunistaa

Lähde: Marie Claire

Kilpailut

Uusimmat