Kuva: Fotolia

Uutta, järkyttävää tietoa tupakoiville naisille

17.12.2015 12:45 - Senni Loikala

Tutkimuksen mukaan tupakoimisesta saattaa koitua vaikeuksia erityisesti vauvasta haaveileville naisille. Epäterveellinen tapa näkyy myös myöhemmin elämässä.

Tobacco Control –lehdessä julkaistu tuore tutkimus antaa ikäviä uutisia tupakoiville naisille. Tutkimuksen mukaan savukkeiden polttaminen voi pahimmassa tapauksessa jopa romuttaa vauvahaaveet. Lisäksi tutkijat vahvistivat uskomuksen siitä, että tupakointi vähentää estrogeenin määrää kehossa ja siten aikaistaa selvästi vaihdevuosien alkamista.

Naisilla, jotka olivat polttaneet elämänsä aikana vähintään sata tupakkaa, oli 14 prosenttia muita suurempi riski lapsettomuuteen tai vaikeuksiin hedelmöittymisessä. Riski myös siihen, että heillä alkoivat vaihdevuodet ennen 50 ikävuotta, kasvoi tupakoinnin takia 26 prosentilla.

Varhain tupakoinnin aloittaneille naisilla, jotka polttivat runsaasti, vaihdevuodet alkoivat lähes kaksi vuotta aiemmin kuin savuttomilla leideillä.

Näin ollen jälkikasvusta haaveilevien naisten kannattaa tumpata tupakka, mistä on hyötyä myös vaihdevuosien lykkäämisessä.


LUE MYÖS: Tupakkaan addiktoitumista pystyy vähentämään helpolla muutoksella - kannatatko sinä?

Lähde: NBC News

Kilpailut

Uusimmat