Kuva: Fotolia

Etkö ole keksinyt vielä hyvää uudenvuodenlupausta? 6 hyvää ehdotusta

31.12.2015 11:15 - Senja Rapila

Uupuuko sinulta uudenvuodenlupaus? Ei hätää, tässä on muutamia yleishyödyllisiä lupauksia, joista voit inspiroitua.

Uudenvuodenlupaukset ovat kaikista vaikeimpia silloin, jos jo lupausvaiheessa epäröi lupauksen pitämistä. Älä lupaa alkoholitonta tai suklaavapaata vuotta, jos tiedät ratkeavasi jossain vaiheessa. Tee mieluummin lupaus, joka on helppo pitää ja jonka pitämällä saat itsellesi mitä parhaimman mielen.

1. Urheile enemmän

Urheileminen on todella hyödyllistä ja helppoa, jos vain päätät onnistuvasi. Vaikka urheilisit päivittäin 10 minuuttia, teet silti elämäntavoistasi hieman terveellisempiä. Vaihtoehtoja on monia: voit liittyä kuntosalille, käydä viikoittain ryhmäliikuntatunnilla tai kävellä joka päivä.

2. Kokeile meditointia

Sinun ei tarvitse olla meditointimestari, jotta voit nauttia meditoinnista tai kokea sen hyötyjä. On monia erilaisia tapoja meditoida, joka tekee siitä lähtökohtaisesti helpon harrastuksen jokaiselle. Osta joogakirja ja matto, tai liity joogakurssille. Näin voit lievittää stressiä ja ahdistusta helpolla ja miellyttävällä tavalla.

3. Syö enemmän vihanneksia ja juo vettä

Usein teemme sellaisia uudenvuodenlupauksia, joissa lupaamme syödä vähemmän tai laihduttaa. Mutta entä jos tekisitkin tänä vuonna lupauksen syödä edes hieman terveellisemmin, ja lisätä jokaiseen ateriaan enemmän vihanneksia?

Erinäisten tutkimusten mukaan esimerkiksi puolet amerikkalaisista eivät juo tarpeeksi vettä, puhumattakaan vihanneksista. Joten ennen kuin sinä luovut suklaasta uudenvuoden kunniaksi, mieti sen lupauksen korvaamista kahdeksalla vesilasillisella ja pinaatilla.

4. Opettele uusi kieli

Uuden kielen opetteleminen voi olla todella suuri haaste, mutta kun vihdoin opit sen, se on todella suuri saavutus. Ellet muista kouluaikojesi espanjankielen kurssilta kaikkea, ota kirja käteen ja tehosta muistiasi. Muussa tapauksessa valitse täysin uusi kieli, jonka opettelemisen voit aloittaa hiljalleen. Ehkä seuraavana vuonna voit palkita itsesi matkalla matkakohteeseen, jossa puhutaan opettelemaasi kieltä...

5. Laita rahaa säästöön

Tämä voi kuulostaa todella tylsältä lupaukselta, mutta se on todella hyödyllinen ja maksaa itsensä jossain vaiheessa takaisin. Avaa säästötili, josta et voi siirtää rahaa omalle käyttötilillesi, ja talleta joka kuukausi sinne tietty summa rahaa. Jossain vaiheessa saatat huomata, että olet säästänyt itsellesi käsirahan vaikka uuteen autoon.

6. Tee vapaaehtoistyötä

Uutena vuotena lupaukset luopumisesta saattavat olla ensimmäisenä mielessä, mutta entä jos seuraavana vuonna antaisit? Voit lahjoittaa rahaa, ruokaa ja vaatteita, mutta niistä tuleva hyvänolontunne ei kestä pitkään. 

Vapaaehtoistyötä tekemällä voit muun muassa tutustua ihmisiin, joilla on samanlaisia arvoja. Samalla voit huomata, että olet saanut useita uusia ystäviä, uramahdollisuuksia ja paljon muuta.

Lue myös: Tee itsestäsi onnellisempi - osallistu kymmenen päivän yksinkertaiseen haasteeseen

Lähde: MTV

Kilpailut

Uusimmat