Kuva: Fotolia

Sushissa jopa enemmän kaloreita kuin Big Macissa - katso, miten voit vaikuttaa asiaan

17.02.2016 16:45 - Pauliina Jokinen

Sushilounas voi olla hyvinkin kaloripitoinen vaihtoehto.

Oliko mielessäsi kevyt sushilounas tai herkullinen sushi-illallinen ystävien kanssa? Yllättävää kyllä raikkaalta ja kevyeltä tuntuva ruoka saattaakin sisältää huomattavan paljon kaloreita.

Huffington Postin selvityksen mukaan esimeriksi Kalifornia-rullissa on keskimäärin 255 kaloria ja noin 38 grammaa hiilihydraatteja. Jo muutama Kalifornia-rulla ja juoma nostavat annoksen kalorimäärän lähelle hampurilaisen kalorimääriä. Esimerkiksi Big Mac -hampurilaisessa on 510 kaloria.

Sushi voi olla myös kevyempää syötävää, jos valitsee lautaselleen esimerkiksi sashimeja tai nigirejä. Sen sijaan uppopaistetut tempurat kannattaa jättää muille ruokailijoille. Täytteistä majoneesi ja tuorejuustoa.

Jotta sushinautinnosta voi tehdä terveellisemmän, kannattaa vatsaa täyttää esimerkiksi Edamame-pavuilla tai Miso-keitolla. Vaalean riisin voi myös vaihtaa tummaan riisiin ja valita lisukkeiksi kaloja, joissa on runsaasti Omega-3- rasvahappoja. Myös kasvisvaihtoehdot kuten kurkku ja avokado ovat hyviä vaihtoehtoja.

Lue myös: Laulajatähti pudotti 82 kiloa painostaan - katso, minkälainen komistus miehestä kuoriutui

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat