Lähimarketista vai optikolta? Katso vinkit aurinkolasien ostoon

20.06.2013 07:15 - Reija Saarinen

Aurinkolasiostoksille suunnatessa on syytä miettiä mitä laseiltaan haluaa. Tällöin tietää, kannattaako suunnata silmälasiliikkeeseen vai markettiin.

Moni pohtii kesän tullen uusien aurinkolasien hankkimista. Valinnanvaraa riittää, sillä markkinoilta on saatavilla monenlaisia laseja. Marketit ja vaateliikkeet kauppaavat edullisia aurinkolaseja, hintavammat taas löytyvät silmälasiliikkeistä.

Monilla lienee käsitys, että halvat lasit eivät suojaa silmiä samalla tavalla kuin kalliimmat versiot. Tämä väite ei pidä paikkaansa. Myös halvalla voi saada hyvät lasit, kunhan kiinnittää huomioita muutamiin seikkoihin. 

Se miten hyvin linssit suojaavat silmiä, riippuu täysin linssimateriaalista. Muovi suodattaa UV-säteilyn hyvin. Jos linsseissä on merkki UV 100 % tai UV 400 % , tarkoittaa tämä sitä, että nämä lasit suodattavat säteilyn kokonaan. Myös CE-merkintään kannattaa kiinnittää huomiota, sillä tämä kertoo, että ne vastaavat eurooppalaisia laatu- ja suojausstandardeja.

Laseja hankkiessa on myös syytä huomioida, että lasit ovat mukavat. Jotkut markettien lasit saattavat aiheuttaa lievää vääristymää, jolloin lasit eivät tunnu hyviltä silmillä. Saattaa myös olla, että lasit eivät istu kasvoille oikein. 

Hinnan tuijottaminen ei ole tärkein asia aurinkolaseja ostettaessa. On hyvä muistaa, että lasit kannattaa valita käyttötarkoituksen mukaan. Kaupungilla hengailuun markettien lasit ovat aivan riittävät. Jos sen sijaan viihdyt paljon golf-viheriöillä, kannattaa sinun panostaa tähän tarkoitukseen sopiviin laseihin.

Lisää sopivien aurinkolasien vallinnasta voit lukea täältä.

Lähde: Optometria

Kilpailut

Uusimmat