Nappaa unelmatyö - rekrytoija neuvoo, miten olet vahvoilla työnhaussa
Työnhakeminen voi olla pitkä ja piinaava prosessi, jossa täytyy erottua muista hakijoista ja jäädä työnantajien mieleen. Kuinka se onnistuu käytännössä? Rekrytoija kertoi kahdeksan vinkkiä, joiden avulla kannattaa lähteä unelmatyönsä perään.
Huoliteltu ansioluettelo
Jos haet työtä luovalta alalta, ansioluettelossasi saa olla väriä ja poikkeuksia. Muissa tapauksissa siisti ansioluettelo, joka on kirjoitettu oikealla fontilla, tekee vaikutuksen työnantajaan.
Ranskalaiset viivat toimivat hyvin, sillä ne ovat selkeitä ja helppo lukea. Lisäksi joitakin työnantajia saattaa häiritä valokuvat, joten jos niitä ei erikseen vaadita.
Lähetä rohkeasti hakemuksia
Hae työtä, vaikka sinulla ei olisi siihen täysiä valmiuksia. Työnhakuilmoitukset on kirjoitettu ideaalikandidaattia ajatellen, jota ei välttämättä ole edes olemassa. Hae siis rohkeasti, mutta muista olla realistinen. Ei kannata hakea kirurgiksi, jos olet työskennellyt tarjoilijana viime vuodet.
Tartu mahdollisuuksiin
Etsi oikean henkilön yhteystiedot unelmayrityksestäsi ja lähetä ansioluettelosi hänelle. Yritys ei välttämättä ole laittanut ilmoitusta vapaasta työpaikasta, mutta tarvetta uusille työntekijöille saattaa silti olla. Jos vapaita paikkoja ei ole, hyvä hakemus ja laadukas ansioluettelo saattavat kuitenkin jäädä odottamaan tulevia paikkoja.
Erotu joukosta
Tee parhaasi, jotta hakemuksesi muistetaan – mutta muista hyvä tyyli. Kokeile napakkaa aloitusta, mutta pysy ammattimaisena. Voit myös lähettää kiitosviestin hyvästä haastattelusta tapaamisen jälkeen, ja varmistaa näin, että jäät työnantajien mieleen.
Älä hyväksy kieltävää vastausta
Jos et saa työtä, soita ja pyydä perusteluja – muista kuitenkin olla kohtelias. Pyydä rehellistä palautetta, sillä haluat kehittää tulevia hakemuksiasi. Palaute voi auttaa sinua tulevaisuuden haastatteluissa, mutta osoittaa, että olet valmis oppimaan uutta. Saatat saada puhelulla uuden mahdollisuuden tai palaat työnantajien mieleen uuden paikan avautuessa.
Verkostoidu
Opettele käyttämään LinkedIn-verkostoitumispalvelua ja käy mahdollisimman paljon tilaisuuksissa, joissa voit tavata uusia tuttavuuksia. Verkostoituminen ei välttämättä tuo sinulle suoraan uutta työpaikkaa, mutta voit kuitenkin kuulla uusista paikoista nopeammin.
Hyödynnä internettiä
Netistä voi olla enemmän apua kuin uskotaan. Luo netti-portfolio töistäsi tai kirjoita blogia, jossa kerrot saavutuksistasi tai ideoistasi. Ota osaa keskusteluihin ja verkostoidu myös virtuaalimaailmassa. Huolehdi kuitenkin sisällöstä – haluaako kukaan todella nähdä lomakuviasi Ibizalta?
Jahtaa unelmaasi
Jos hait unelmatyötäsi kahdeksan kuukautta sitten ja lähes tulkoon sait paikan, lähetä sähköpostia työnantajalle. Kerro olevasi yhä kiinnostunut paikasta tai mahdollisista vapautuvista paikoista. Oma-aloitteinen ja aktiivinen mielikuva jää mieleen myös tulevaisuuden varalle.
Onnea työnhakuun!
Lue myös: Pieni yksityiskohta työhakemuksessa voi aiheuttaa sen, ettei haastattelukutsua tule - tarkasta heti
Lähde: Cosmopolitan