Jogurtista juustoa? 5 vinkkiä, joilla saat kreikkalaisesta jogurtista kaiken irti

22.09.2013 15:15 - Senni Loikala

Kreikkalainen jogurtti on mainio aamupala, mutta tuota terveellistä herkkua voi hyödyntää myös monella muulla tavalla. Tässä viisi yllättävimpää ruoka-ainetta, joiksi aamupalasi taipuu vähällä vaivalla.

Runsasproteiinisesta kreikkalaisesta jogurtista on moneksi. Alla viisi yllättävää herkkua, joiksi kreikkalainen jogurtti muuntuu helposti.

Majoneesi

Kreikkalainen jogurtti on loistava majoneesin korvike, joten kannattaa kokeilla tätä vähäkalorisempaa vaihtoehtoa salaateissa. Samalla saat lisää proteiinia annokseesi, etkä joudu tinkimään mausta.

Marinaadi

Tästä proteiinipitoisesta valkoisesta herkusta kannattaa valmistaa marinaadia liharuokiin. Esimerkiksi kanaruoissa voi kokeilla kreikkalaista jogurttia ja kuminaa.

Tzatziki-kastike puolestaan syntyy, kun sekoitat keskenään kolme neljäsosaa kupillista kreikkalaista jogurttia, puoli kuppia raastettua, siemennetöntä ja kuorittua kurkkua sekä ruokalusikallisen sitruunamehua.

Hapankerma

Kreikkalainen jogurtti toimii myös hapankerman korvikkeena, joten kannattaa kokeilla sitä esimerkiksi uuniperunoiden täytteessä ja tacojen ja nachojen dippiaineksena. Lisää makua saat, kun ripottelet seoksen sekaan hieman ruohosipulia tai vähärasvaista juustoraastetta.

Jugurttijuusto

Jotta saat kreikkalaisen jogurtin muuntumaan eräänlaiseksi juustoksi, tarvitset valmistukseen siivilän ja kaksikerroksista juuston valmistukseen tarkoitettua juustokangasta. Lusikoi jogurttia kankaalla vuorattuun siivilään, ja anna herkun valua vähintään kaksi tuntia tai kunnes se on sopivan paksua.

Lisää haluamiasi yrttejä ja mausteita. Juuston ollessa kiinteää, mausta sitä lisäämällä vielä oliiviöljyä, sitruunan kuorta, suolaa, pippuria, ruohosipulia, timjamia ja basilikaa. Anna makujen sulautumiselle vielä aikaa.

Jäätelö 

Lisää yhteen annokseen kreikkalaista jogurttia joko tavallista tai soija- tai riisimaitoa sekä pari hyppysellistä vaniljauutetta. Sekoita ja pistä seos pakastimeen, kunnes se on jähmettyy. Voit myös kokeilla muita makuja herkkuun kuin vaniljaa. Esimerkiksi kaakaojauhe tai marjat ovat loistavia raaka-aineita omatekoiselle jäätelölle.

Lue loput vinkit kreikkalaisen jogurtin hyödyntämiseen täältä.

Lähde: New York Daily News

Kilpailut

Uusimmat