Miksi drinkki lounasaikaan vaikuttaa vahvemmin kuin illalla? Katso 8 vinkkiä ehkäistä krapulaa

08.09.2014 11:35 - Laura Sulkava

Jos tietää olevansa lähdössä ulkoilemaan, voi päivän aikana jo valmistautua, ettei seuraavasta päivästä kehkeydy painajaista.

Alla olevilla vinkeillä voi ennakoida ja ehkäistä bilettelyn aiheuttamaa pahaa oloa.

1. Maksaa hellivää vihreää teetä kannattaa juoda päivän mittaan.

2. Kuulostaa itsestään selvältä, mutta juo suuri lasi vettä ennen kuin lähdet ulos, jotta et kärsisi nestehukasta jo ennen illan alkamista. Nesteytyksestä kannattaa toki pitää huolta läpi päivän ja yön.

3. Syö kunnon ateria ennen ensimmäistä drinkkiä. Ruuan on oltava vatsassa ennen aloittamista, jotta siitä on hyötyä.

4. Tankkaa terveellisiä rasvoja, joita saa esimerkiksi avokadosta, pähkinöistä ja lohesta. Rasva auttaa ruokaa pysymään vatsassa pidempään, mikä hidastaa alkoholin imeytymistä verenkiertoon.

5. Kurkuma, kaneli, lehtikaali, parsakaali, punajuuri, avokado ja sitruuna ovat hyväksi maksalle, joten niitä kannattaa lisätä ruokiin.

6. Jos ruokailu on jostain syystä jäänyt väliin, tilaa baarissa pikkupurtavaa. Pähkinät ja oliivit toimivat hyvin, koska ne ovat hyvän rasvan lähteitä.

7. Turvotusta voi välttää jättämällä sokeriset ja hiilihapolliset juomat väliin. Myös alkoholin kippaaminen tyhjään mahaan pahentaa seuraavan päivän turvonnutta olemusta.

8. Kroppamme tuottaa entsyymejä, jotka hajottavat alkoholia. Niissä on kuitenkin selvä piikki illalla, mistä syystä lounasaikaan nautittu juoma vaikuttaa selkeästi vahvemmin kuin iltadrinkki.

Katso myös aikaisemmin kirjoittamamme juttu, kuinka alkoholi voi parantaa vastustuskykyä.

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat