Oireet, jotka paljastavat raskauden jo ennen raskaustestiä

27.05.2015 18:15 - Senni Loikala

Lääkärit paljastavat, mitkä oireet voivat kieliä raskaudesta jo aivan sen alkuvaiheessa.

Mahdollisen hedelmöittymisen ja luotettavan raskaustestituloksen välinen aika voi tuntua pieneltä ikuisuudelta. Yhdysvaltalaiset lääkärit Teri Benn ja Gil Weiss ovat sitä mieltä, että mielenrauhan saa vasta vahvistettuaan raskauden testillä. Siinä verikoe on Bennin mukaan virtsatestiä luotettavampi.

Lääkärit paljastavat kuitenkin muutamia oireita, joita voi ilmetä aivan raskauden alkuvaiheessa.

Oireet

Väsymys, rintojen arkuus ja parantunut hajuaisti voivat lääkäreiden mukaan kertoa siitä, että on raskaana. Toisaalta oireiden ilmenemiseen ei kannata luottaa, sillä ne voivat johtua muistakin asioista. Kaikilla oireita ei myöskään ilmene, vaikka he olisivat raskaana.

- Hajuaisti on minusta kaikista kiinnostavinta - muutos siinä voi olla todella huomattava. Minulla oli potilas, joka sanoi näin: "Voin haistaa pekonin kaksi kerrosta alempana ja olen kasvissyöjä", Weiss kertoo.

- Pahoinvointi ja oksentaminen ovat klassisia oireita, mutta jotkut ihmiset eivät saa pahoinvointia lainkaan. Lääkärikoulussa opimme, että varhaisin merkki voi olla kiinnittymisestä johtuva vuoto - pientä tiputtelua, jota tulee kun alkio kiinnittyy. Ja se voi aiheuttaa hieman kramppailua, hän jatkaa.

Uutisoimme aiemmin erikoisista asioista, jotka voivat seurata raskaudesta. Pääset lukemaan ne täältä.

Lähde: Yahoo!

Kilpailut

Uusimmat