Tehokas rohto löytyy kaupan vihannesosastolta: 6 syytä syödä inkivääriä

06.02.2014 18:45 - Heli Thoren

Huimaus, paha olo ja kurkkukipu talttuvat inkiväärin avulla - monen muun vaivan lisäksi.

Inkivääri on todellinen lääkekasvi ja silti se löytyy kauppareissulla vihanneshyllyltä. Juuri tunnetaan flunssan nitistäjänä, mutta sillä on myös monia muita hyviä vaikutuksia.

1. Kiihottaa ruokahalua

Jos ruoka ei maistu, pureskele pala inkivääriä ennen syömistä. Juuren on todettu paitsi edistävän aineenvaihduntaa myös kiihottavan ruokahalua.

2. Huimaako, onko huono olo?

Epämääräinen huono olo, huimaus ja kuvotus voivat helpottaa inkiväärin avulla. Keitä juuresta teetä (pilko paloja ja keitä niitä vedessä kattilassa) tai pureskele palanen pahaan oloon. Myös raskauspahoinvointiin inkiväärin on todettu auttavan. Kysy kuitenkin sen soveltuvuudesta odottajille omasta neuvolastasi.

3. Vatsakivut

Jos sinulla on ruuansulatusperäistä vatsakipua, nauti inkivääriä. Sen on todettu edistävän vatsan ja ruuansulatuksen toimintaa.

4. Lihakset kipeinä

Laita inkiväärin paloja kuumaan kylpyveteen ja anna hautua hetki. Inkivääriä on ennen vanhaan käytetty lihassäryn hoitoon.

5. Nukutuksen jälkeen

Olitko juuri leikkauksessa ja sinut nukutettiin? Inkiväärin on todettu auttavan prosessissa, kun keho toipuu nukutuksesta. Sen avulla kroppa voi toipua pöhnästä nopeammin.

6. Nenä tukossa, kurkku kipeä

Keitä inkivääriteetä itsellesi, jos nenä on tukossa tai kurkkuun koskee: Kuori ja pilko inkivääri viipaleiksi. Laita se veteen ja kiehauta ainakin kymmenen minuutin ajan. Hengittele höyryjä nenän kautta keittämisen jälkeen. Siivilöi tee ja lisää hunajaa. Nauti kuumana, niin kurkkukipukin saa helpotusta.

Lähde: Foodmatters.tv

Kilpailut

Uusimmat