Väsyttääkö? Näin saat nopeasti lisää virtaa

10.07.2013 08:15 - Reija Saarinen

Väsymys painaa jokaista silloin tällöin. Onneksi on olemassa keinoja, joiden avulla voi saada nopeasti lisää virtaa. 

Muutama minuutti on ainoa asia, mitä tarvitsen energian saamiseksi. Tässä viisi loistavaa vinkkiä lisäenergian saamiseksi.

Hengitä

Hengitä syvään. Huomio se mitä kehossasi tapahtuu. Nousiko rintakehäsi hengityksen mukana? Entä nousiko mahasi? Keuhkojen alemmassa osassa on suurempi pinta-ala, joten tehokkaan hengityksen tulisi tapahtua syvällä vatsassa. Voit tehokkaasti piristää itseäsi ottamalla viidestä kymmeneen syvää hengitystä. Voit käyttää tätä tekniikkaa myös itsesi rauhoittamiseen. 

Korjaa ryhtisi

Kun olemme innoissamme, kehomme on yleensä pystyssä. Kun olemme masentuneita tai väsyneitä on kehomme helposti kasassa. Jos tietoisesti pyrit muuttamaan kehosi asentoa voit vaikuttaa tehokkaasti myös mielialaasi. Huono ryhti voi myös aiheuttaa lihaskipuja sekä väsymystä. Kun tunnet olosi väsyneeksi, nouse ylös, tee muutama venytys ja korjaa ryhtisi istuessasi.

Syö välipalaa

Alhainen verensokeri aiheuttaa väsymystä ja ärtyneisyyttä. Säännöllinen syöminen on yksi keino pitää verensokeri vakaana. Tämä myös pitää sinut energisenä. Nauti silloin tällöin ravitseva välipala, joka sisältää esimerkiksi hedelmiä tai pähkinöitä. Näiden ruoka-aineet sisältävät hyvää rasvaa, proteiinia sekä hiilihydraatteja. 

Juo

Useimmat ihmiset kärsivät lievästä nestehukasta, mikä aiheuttaa vetämättömän olon. Useat ihmiset myös sekoittavat janon tunteen nälkään, joten he syövät ollessaan janoisia. Aloita siis päiväsi suurella lasillisella vettä. Kannattaa myös kuljettaa mukanaan vesipulloa, jotta nestettä on tarjolla jatkuvasti. 

Pidä tauko

Ei kannata juosta koko päivää pysähtymättä. Tällä elämäntyylillä väsymys ottaa vallan ennen pitkään. Viiden minuutin tauko tunnin tai puolentoista tunnin välein estää väsymystä ja tunnet itsesi energisemmäksi ja keskittyneeksi. 

Lähde: News.com.au

Kilpailut

Uusimmat