Kuva: Shutterstock

Onko sinun aika etsiä uusi työ? Neljä merkkiä paljastavat

12.02.2018 16:45 - Katariina Auvinen

Sinusta muun muassa tuntuu, että olet urautunut työhösi.

Jos sinusta tuntuu, ettet saa enää työstäsi iloa ja intoa irti, voi olla ehkä aika vaihtaa joko työtehtäviä tai työpaikkaa. Daily Mail -julkaisu haastatteli asiantuntijoita, jotka listasivat viisi selkeää merkkiä, että sinun on aika vaihtaa työpaikkaa. 

Olet urautunut työhösi 
Jos kaikki työpäivät tuntuvat samanlaisilta ja osaa tehtäväsi vaikka silmät kiinni, voi olla aika vaihtaa maisemaa. Michelle Gibbins kertoo, että asioiden sujuminen käden käänteessä on periaatteessa hyvä, mutta itse voit olla sitä mieltä, että voisit ylentyä jo muihin tehtäviin. Jos pomosi ei ole sitä mieltä, voi ainoa mahdollisuus olla työpaikan vaihto. 

Sinua ahdistaa mennä töihin
Suurimman osan päivät täyttyvät työnteosta, joten ei ole todellakaan sen arvoista viettää puolia päivästä ahdistuksen vallassa. Työsi voi olla stressaavaa, mutta jos sinua ahdistaa jo heti herättyäsi töihin meno, se on selkeä merkki, että kaikki ei ole kunnossa. 

Gibbins neuvoo esittämään yhden kysymyksen. Voiko tilanteeseen tulla muutosta? Jos voi, ota ohjat käsiin sen suhteen, että muutos voisi tapahtua. Jos vastaus on ei, voi olla aika vaihtaa työpaikkaa. 

Työsi herättää sinussa vain negatiivisia tunteita 
On normaalia joskus valittaa kollegoillesi työstä, mutta jos päiväsi täyttyvät negatiivisilla ajatuksilla, kannattaa tarkastella omaa työtilannetta uudelta kantilta. Tällainen tilanne ei ole helppo niin työtovereille kuin sinullekaan. Voit koettaa muuttaa tilannetta yrittämällä keksiä ratkaisuja ongelmiin valitusten sijaan. 

Et innostu enää itsesi kehittämisestä työn saralla 
Totuus on, että jos aiot olla työssäsi hyvä, se vaatii jatkuvaa kehittämistä ja omien työtapojen tutkiskelemista. Jos sinulla ei ole kuitenkaan energiaa kehittää itseäsi tai edes kiinnostusta tähän, voit yhtä hyvin vaihtaa työpaikkaa. 

Lue myös: Ihmiset paljastivat parhaimmat työpaikalla tekemänsä kepposet - lue ja naura

Lähde: Daily Mail 

Kilpailut

Uusimmat