Kuva: AOP

Mitä teitte viimeisen Hockey Night lähetyksen jälkeen, Mika Saukkonen?

01.11.2017 09:45 - Sami Ikonen

2000-luvun alussa Timo Jutila ja Mika Saukkonen viihdyttivät kansaa oransseissa takeissa.

SM-liigaohjelmaa, Hockey Night, esitettiin aikoinaan vuosien 1995-2000 välisenä aikana. Siitä tuli hetkessä huippusuosittu, ja etenkin ohjelmassa nähdyt juontajat ja asiantuntijat nousivat koko kansan tuntemiksi.

Ohjelmassa nähtiinmuun muassa Pentti "Linkku" Lindegren, Jari Kurri ja Kimmo Leinonen. Ohjelman ikonisiksi hahmoiksi nousivat toimittaja Mika Saukkonen ja jääkiekkolegenda Timo Jutila, sekä heidän oranssin väriset takkinsa.

Jutila pääsi osaksi ohjelmaa, kun hän lopetti pelaajauransa vuoteen 1999. Siellä hän tutustui Saukkoseen ja heistä tuli elinikäisiä ystäviä. Tuolloin tv-lähetysten tekeminen oli kiekkoilijalle hyppy tuntemattomaan. Hän kertookin yllättyneensä siitä, miten ammattimaisesti ja huolellisesti lähetyksiä rakennettiin.

- Mahtava palapeli. Silloin näki sen puolen, mitä yhden lähetyksen eteen tehtiin. Silloin entisenä pelaajana sanoin, että minulla ei ollut hajuakaan millä volyymilla ja huolellisuudella kaikki oli tehty, Jutila kertoo.

Vuosiaan Hockey Nightissa Saukkosen kanssa Jutila muistelee lämmöllä.

- Aika monen olo- ja makuuhuoneessa ollaan käyty. Siis tv:n välityksellä, Jutila vitsaili.

Parhaimmillaan lähetystä seurasi yli miljoona silmäparia. Saukkosen ja Jutilan yhteinen taival ohjelmassa tuli päätökseensä keväällä 2005, kun SM-liigan lähetysoikeudet eivät enään maikkarilla jatkuneet. Viimeinen lähetys päättyi Oulun Kärppien mestaruusjuhliin.

Mitä sitten tapahtui, kun viimeinen lähetys päättyi?

- Juti sanoi, että lähetään kerholle ja otetaan pari hiivaa, Saukkonen muisteli naureskellen.

- Se oli yhden aikakauden loppu. Mikään puu ei kasva taivaaseen. Ohjelma valitettavasti lopetettiin meistä riippumattomista asioista.

Lue myös: IL: Näin ”rillimestari” Timo Jutila viettää juhannusta

Kilpailut

Uusimmat