Kuva: Joonas Hepola

Radio Cityn kuuntelijat äänestivät - tältä näyttää kolmas Liigan tähdistökenttä

16.11.2017 14:30 - Sami Ikonen

Voit osallistua pelaajien äänestykseen ja voittaa tuotepalkintoja!

Radio Cityn kuuntelijat ovat äänestäneet jo kaksi Liigan tähdistökenttää kuluneella kiekkokaudella. Kahden viikon välein tarkistamme tilanteen ja valitsemme sieltä kuusi pelaajaa, jotka erottuvat joukosta eniten. Jos et ole nähnyt aikaisempia tähdistökenttiä, löydät linkit niihin artikkelin lopusta.

Liigassa vietettiin viime viikolla maaottelutaukoa, joten moni pelaaja ei ehtinyt pelaamaan kuin kaksi ottelua marraskuun aikana. Nämä kuusi Liiga-pelaajaa ovat Radio Cityn kuuntelijoiden valitsemia toissa ja viime viikolta:

Maalivahti: 

Atte Engren, Helsingin IFK

Ennen Karjala-turnausta Engren ehti pelata marraskuun aikana kahdesti. Hän torjui Lukkoa vastaan 21 laukausta ja päästi ohitseen vain yhden. Vielä vakuuttavammin hän pelasi Sportia vastaan, kun hän piti maalinsa puhtaana ja torjui kaikki 28 laukausta. Ennen Liiga-kauden alkua HIFK etsi Engrenistä paikkaajaa loukkaantuneelle Kevin Lankiselle. Engren kiittää luottamuksesta ja torjuu peli peliltä varvemmin helsinkiläisten maalilla.

- Torjuntaprosentti huikea joukkueessa, joka on keskikastin alapuolella, Engreniä äänestänyt vantaalainen Bror perusteli valintaansa.

TPS:ssä Suomen mestaruuden voittanut Engren kävi KHL-reissujen jälkeen testaamassa taitojaan Ruotsin pääsarjassa Leksandsissa. Kausi oli katastrofi ja joukkue jäi sarjataulukon jumboksi. Sarjakarsinnat eivät myöskään sujuneet, sillä Mora IK pudotti heidät alas Allsvenskaniin. Engren ei halunnut jäädä alasarjaan, vaan kiitti ruotsalaisia huolenpidosta ja samaan hengenvetoon kumarsi Suomeen päin.

Puolustajat:

Miro Heiskanen, Helsingin IFK

Puolustajalupaus pääsee toista kertaa peräkkäin All-Stars -kentälliseen. Liigassa hän on osoittanut olevansa NHL:n ensimmäisen kierroksen varaus viime kesältä. Heiskanen ja Engren loistivat Sportia vastaan, sillä kun maalivahti piti luukut kiinni omassa päädyssä, puolustaja teki vaasalaisten verkkoon kaksi osumaa. Viime viikolla ensimmäisiään A-maajoukkuepelejä pelannut Heiskanen teki Venäjää ja Kanadaa vastaan myös maalin. Yksi miinus onnistuneesta maajoukkuedebyytistä syntyi lehtirintoja vastaan, kun hän syötti huolimattomasti vastustajalle avopaikan. Harhasyöttö johti lopulta punapaitojen tasoitukseen.

- Tällä hetkellä Suomen lupaavin jääkiekkoilija, Radio Cityn sivuilla äänestänyt Pekka kertoi.

Aika menee usein hurjaa vauhtia eteenpäin. Heiskanen edustaa viimeistä ikäryhmää, jotka voivat leijua olevansa 90-luvun lapsia. 1999 syntynyt miehen alku on rippikoulunsa käynyt ja on pikkuhiljaa kasvamassa miehen muottiin Nordiksen kapeilla käytävillä. Hän on kertonut pelaavansa viimeistä kauttaan kotimaan sarjassa ja toivoo viettävän seuraavan Amerikassa Dallas Starsin organisaatiossa. Puolustajan tie taalajäille on kivinen, kuten All-Stars -ketjun seuraava puolustaja voi sen todeta.

Olli Juolevi, TPS

- Nauttikaa Ollin osaamisesta niin pitkään kuin mahdollista, kommentoi helsinkiläinen Jenni

Toissa kesänä ensimmäisenä puolustajana varattu Juolevi palasi peliajan perässä Suomeen. TPS:ssä valmentava Sami Salo tuntee puolustajien tien NHL:ään, joten Juolevin valinta saapua Turkuun oli todella järkevä valinta. Puolustaja on vastannut odotuksiin ja pelannut ikäisekseen kypsästi TPS:n takalinjoilla. Marraskuu ei alkanut turkulaisilla mairittelevasti, kun Sport ja Kärpät saivat molemmat täydet pistepotit. Juolevi ei kuitenkaan jäänyt otteluissa miinukselle, joten syyttelevää sormea voi osoittaa muualle.

Vaikka 19-vuotiaan taso riittää Liigaan, on hänen kehityttävä Salon johdolla vielä huomattavasti. Paikka Vancouverissa ei ole kiveen hakattu, vaikka NHL-seuran taso puolustuspäässä ei päätä huimaa. TPS:n kanssa menestyminen voi johtaa myös maajoukkuekutsuihin talven aikana. Juolevin nimeä ei ole usein mainittu olympialaisiin lähtevien joukkoon, mutta ei suljeta Helsingissä syntynyttä puolustajalahjakkuuta kokonaan ulos siltä mahdollisuudelta, Eihän? Mahtuuko maajoukkueeseen Eeli Tolvasen ja Heiskasen lisäksi kolmas suomalaislupaus?

Hyökkääjät:

Jarkko Immonen, JYP

(kuva: Marko Hannula)

Maailmanmestari saapui Jyväskylään kahden Sveitsissä vietetyn vuoden jälkeen. 35- vuotias muistuttaa pelaamisellaan miksi hän on kuulunut Suomen maajoukkueen vakiokalustoon niin pitkään. Liigan pelintekijöiden parhaimmistoon kuuluva Immonen on tehoillut 20 pistettä 23:ssa ottelussa. Syöttöpisteitä hänelle on kertynyt toiseksi eniten, 16.

- Kuningas Immonen palasi rytinällä Liigaan! Ehdottomasti koko puulaakin kovin hyökkääjä. Nostaa keväällä pönttöä Jypin kanssa, Immosta äänestänyt Jukka kehui.

Muistellaanpa vielä Bratislavaa 2011. Jarkko Immonen voitti kultajuhliin päättyneeseen turnauksen pistepörssin tehden 9+3=12 tehot yhdeksään otteluun. MTV3 sai loistoidean järjestää kisojen jälkeen Leijonat-huutokaupan, jossa Immosen paita ei ollut myytävänä. Sen sijaan katsoja pääsi huutamaan esimerkiksi Tuomo Ruudun käytetystä kypärästä 3000 euroa.

Julius Junttila, Kärpät

(kuva: Joonas Hepola)

Liigan pistepörssin ylivoimainen kärkinimi on pitänyt nimensä Radio Cityn All-Starsissa ensimmäisestä kerrasta lähtien. Kärpät Liigan piikkipaikalle kärrännyt Junttila pelaa elämänsä kautta Oulussa. Tällä hetkellä miehen tehot ovat 23:n pelatun ottelun jälkeen 5+24=29. Seuraava nimi pistepörssissä on ketjukaveri Charles Bertrand. Kaksikko on ollut kiekkosarjan ylivoimaisin pari. 

Junttila pääsi pelaamaan Karjala-turnauksessa kaikissa Suomen peleissä. Kolmen ottelun saldoksi jäi yksi syöttöpiste, joka ei taitavalle hyökkääjälle kelpaa. Junttila rytmitti peliä kakkos- ja välillä ykkösketjussa, mutta tekopaikat jäivät siitä huolimatta minimiin. Olympiavuonna nämä tilaisuudet tulisi käyttää tehokkaammin. 

Charles Bertrand, Kärpät

Ranskalainen saa nauttia Junttilan tarjoilusta ottelusta toiseen. Pariisissa syntynyt hyökkääjä johtaa Liigan maalipörssiä 16:sta maalillaan. Listalla seuraavana oleva KooKoon Michael Keränen on tehnyt viisi maalia vähemmän. 

Marraskuu alkoi pelaajalla tuttuun tapaan, sillä hän teki molemmissa pelatuissa otteluissa maalin. Hän on enää kolmen häkin päässä yhden kauden maaliennätyksestään. Kärpät pääsevät pitkälle ja taistelevat runkosarjan voitosta. Kun Junttilan lätyt löytävät Bertrandin mailan jatkossakin, Kanada-maljaa nostetaan suurella todennäköisyydellä Raksilassa.  

Jos Kärpät ei mestariksi asti selviä, niin ainakin pudotuspeleihin paukut riittävät. Yksi iso huolenaihe kärppäpaidoilla kuitenkin on; Bertrandin saldo Liigan pudotuspeleissä ei ole kovin mairitteleva. 23:ssa pelatussa pudotuspelissä on syntynyt vain neljä tehopistettä, mikä voi herättää kysymyksiä pelaajan paineensietokyvyistä. Mitä tapahtuu, kun keväällä Bertrand ei pääsekään tekemään maaleja Jukureiden verkkoon vaan ohitettavana on esimerkiksi vahva TPS-puolustus?

Kiitos kaikille tähän asti Radio Cityn Liiga-äänestykseen osallistuneille! Äänestys jatkuu läpi kauden, joten käy kertomassa meille mielipiteesi suosikkipelaajastasi Radio Cityn verkkosivujen kilpailuosiossa. Sinne pääset klikkaamalla tästä. Osallistut samalla arvontaan, jossa voit voittaa tuotepalkintoja! 

Seuraava All-Stars -äänestys tarkistetaan jälleen kahden viikon kuluttua.

Lue myös: Kuuntelijat äänestivät: Tässä on Radio Cityn All Stars-kentällinen

Lue myös: Radio Cityn kuuntelijat äänestivät! Tässä Liigan uusi tähdistökenttä

Lähteet: Liiga, EliteProspects

Kilpailut

Uusimmat