Venäjä haluaa isännöidä jalkapallon EM-kisojen avausottelun - vaikuttaako dopingskandaali päätökseen?

30.11.2017 13:01 - Sami Ikonen

Turnauksen avausottelun stadion on toistaiseksi mysteeri.

Vaikka ensi kesän jalkapallon MM-kisat Venäjällä lähestyvät hetki hetkeltä, on useat katseet suunnattuna jo vuoden 2020 EM-lopputurnaukseen.

Paikka EM-kisojen avausottelulle on vielä päättämättä, ja nyt Venäjä on esittänyt toiveensa, että ottelu pelattaisiin Pietarissa Krestovsky Stadiumilla. Stadioni toimii ensi kesänä yhtenä lohkovaiheen näyttämönä ja sinne mahtuu yhteensä 70 000 silmäparia. Avausottelun järjestämisestä kilpailevat myös Amsterdam, Bryssel, Glasgow ja Rooma. 

Euroopan jalkapalloliitto UEFA valitsee paikan avausottelulle 7. joulukuuta, kaksi päivää sen jälkeen, kun kansainvälinen olympiakomitea on päättänyt Venäjän osallistumisesta PyeongChangin olympialaisiin. Venäjän maine kisäisäntänä kärsi huomattavasti Sochin olympialaisten jälkeen, kun monet maan edustusurheilijat kärähtivät dopingista. Maassa vellova dopingskandaali ei vaikuta ensi kesän MM-kisaisännyyteen.

Seuraavat EM-kisat poikkeavat perinteisestä kaavasta, sillä varsinaista isäntämaata ei tällä kertaa ole. Sen sijaan lopputurnaus pelataan 13 eri maassa. Turnauksen isäntäkaupunkeja ovat Pietarin lisäksi Lontoo, München, Rooma, Baku, Bukarest, Amsterdam, Dublin, Bilbao, Budapest, Bryssel, Glasgow ja Kööpenhamina.

Epävarmaa on vielä pystyykö Bryssel pitämään paikkansa turnauksessa keskeneräisten stadionremonttien takia. Brysselin jäädessä pois kisat voivat siirtyä Tukholmaan Friends Arenalle.

Välierät ja finaali pelataan Lontoossa Wembley Stadionilla.

Turnaukseen osallistuu yhteensä 24 maata ja karsinnat alkavat ensi syksynä. Yksikään maa ei saa automaattista lopputurnauspaikkaa.

Lue myös: Venäläistä stadionia haluttiin laajentaa halvalla - kuvat lopputuloksesta leviävät netissä

Lue myös: Pikkukaupunki rakensi jättistadionin - vetää tuplasti asukasluvun verran yleisöä

Lue myös: Italian kaatanut Ruotsi voi saada unelmien lohkon MM-kisoihin - näin arvontatilaisuus rakentuu

Lähde: USA today

Kilpailut

Uusimmat