Kuva: AOP

Formula ykkösten ensi kauden kisakalenteri varmistui - Ranskan GP tekee paluun

11.12.2017 11:50 - Sami Ikonen

Brasilia sai pitää kisansa, vaikka paikan turvallisuus kyseenalaistettiin.

Kansainvälinen autourheiluliitto FIA on virallisesti hyväksynyt formula ykkösten kisakalenterin ensi kaudelle. FIA:n formula-sarjojen vastuullinen osasto FIA World Motor Sport Council esitti kisakalenterin keskiviikkona järjestetyssä kokouksessa. 

Viime kauteen verrattuna suurin muutos kohdistuu kisojen lukumäärään. Ensi kaudella ajetaan yhteensä 21 osakilpailua, joista uusimmat tulokkaat ovat Saksan Hockenheimin ja Ranskan Le Castelletin kisat. Malesian GP ei jatka sarjassa huonon lipunmyynnin seurauksena.

Saksan GP piti vuoden tauon formula ykkösistä taloudellisten menojen vuoksi. Ranska kuului kisakalenteriin viimeksi kaudella 2008, mutta tuolloin ajettiin Magny-Cours -radalla. Le Castellet isännöi formula 1 -kisoja viimeksi vuonna 1990.

Le Castellet palaa kisakalenteriin 18 vuoden tauon jälkeen. (kuva: AOP)

Brasilian osakilpailu oli vaarassa jäädä ulkopuolelle kisapaikalla koetun rikollisuuden takia. Hiljattain päättyneellä kaudella maailmanmestari Lewis Hamiltonin tiimin jäsenet joutuivat Brasiliassa aseellisen ryöstön uhreiksi, kun he olivat poistumassa kisapaikalta. Tapaus ei ollut ainutkertainen, sillä formulakisojen aikaan rikolliset ovat iskeneet useasti ruuhkaan jumittuneiden ihmisten kimppuun. FIA on päättänyt kehittää ja lisätä turvatoimia ensi kaudelle.

Kausi alkaa perinteisesti Australiassa 25. päivä maaliskuuta ja päättyy Abu Dhabissa marraskuussa.

Lue myös: Alfa Romeo tekee paluun F1-sarjaan - katso, miltä tallin edustajat näyttivät viimeksi kisatessaan

Lue myös: Ferrari uhkaa lähteä F1-sarjasta - Formulapomo rauhoittelee tilannetta

Lue myös: Naisille oma F1-sarja? Mercedes-pomo tuomitsee ajatuksen

Lähteet: Formula 1, Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat