Ferrari uhkaa lähteä F1-sarjasta - Formulapomo rauhoittelee tilannetta

11.11.2017 14:00 - Sami Ikonen

Ferrarin johto ei hyväksy suunnitteilla olevia uudistuksia.

Formula ykkösissä ollaan käyty kovaa keskustelua lajin tulevaisuudesta. Lajin tunnetuimman tallin Ferrarin johtaja Sergio Marchionne on uhannut vetää autonsa ulos sarjasta nykyisen  Concorde-sopimuksen päätyttyä 2020. Kauteen 2021 neuvoteltu uusi sopimus jakaisi formulatulot tasaisemmin tallien kesken. Tämä johtaisi pienempien tallien kasvamiseen ja Ferrarin tulojen heikkenemiseen. Siten myös tallien väliset tasoerot kaventuisivat, eikä sarjassa ehkä nähtäisi nykyisen kaltaista muutaman huipputallin ylivoimaa.

- Formula on osa DNA:tamme. Jos hiekkalaatikko muutetaan sellaiseksi, ettei sitä voi tunnistaa enää hiekkalaatikoksi, en halua leikkiä siellä enää, Ferrari-pomo paljasti.

Ferrarilla on paljon sanavaltaa lajin ympärillä, sillä se on edelleen formuloiden tunnetuin merkki. Tallin menetys olisi suuri takaisku lajille. Formula One Groupin toimitusjohtaja Chase Carey ei ole huolissaan Marchionnen kommenteista. 

- Emme usko, että meillä olisi erimielisyyksiä Ferrarin kanssa, Carey kertoi.

Formula-pomo myös rauhoittelee Ferrarin mahdollista pelkoa siitä, että kilpailusta pyrittäisiin tekemään nykyistä tiukempaa siten, että kaikkien kuljettajien autoista tehtäisiin identtisiä, jolloin tallin merkitys tippuisi olemattomaksi.

- Emme halua kehittää lajia suuntaan, missä kaikki 20 autoa ovat samanlaisia. Kuljettaja ei voi yksin ratkaista kilpailuja. 

Careyn mukaan tallien ratkaisu menestykseen ei pitäisi olla rahan määrä, vaan mihin ne tulisi käyttää.

- Jos joku voittaa joka viikko niin lajin kiinnostavuus kärsisi. Tarvitaan kilpailua, epävarmuutta ja draamaa.

Carey on tehnyt selväksi, että uudistukset tulevat parantamaan lajia pitkällä tähtäimellä.

Lue myös: F1-kuljettajan käsi repesi 2011 - yrittää nyt paluuta formuloihin

Lue myös: Hamilton voitti maailmanmestaruuden - seuraavasta F1-kaudesta tulossa historiallinen

Lue myös: Usain Bolt hyppäsi Lewis Hamiltonin kyytiin: "Yrität tappaa minut"

Lähde: GiveMeSport

Kilpailut

Uusimmat