Kuva: Getty Images

Ohhoh, nyt löytyi mykistävä tilasto: Patrik Laine on maailman kovin maalintekijä!

08.03.2018 15:30 - Mikko Räsänen

Sporting News -lehti todistaa, että Patrik Laine on jo 19-vuotiaana jopa Alexander Ovechkinia kovempi maalintekijä.

Patrik Laine on tehnyt viimeisessä yhdeksässä ottelussa huikeat 13 maalia ja noussut NHL:n maalipörssissä jo toiseksi kauden 38 maalillaan. Nyt kiekkopiireissä jo jännitetään, voiko vasta 19-vuotias Laine ohittaa Alexander Ovechkinin ja nousta NHL:n historian nuorimmaksi maalikuninkaaksi. 

Urheilulehti Sporting News oli tutkinut tilastoja ja huomannut, että tosiasiassa Laine on jo nyt NHL:n ja siten koko maailman paras maalintekijä. Laine on nimittäin tällä ja viime kaudella tehnyt yhteensä 74 maalia. Se on enemmän kuin millään muulla pelaajalla. Tilastoissa seuraavina olevat Ovechkin ja Nikita Kucherov ovat yltäneet 73 maaliin.

Yleensä pelaajat toistelevat haastatteluissa vain sitä, että eivät katso omia pistemääriään, vaan tärkeintä on, että oma joukkue menestyy. Laine on erilainen, sillä hän ei häpeä myöntää, että haluaa olla paras myös henkilökohtaisella tasolla. Se käy ilmi, kun Sporting News kysyi häneltä kommenttia siihen, että hänen esikuvansa Ovechkin saavuttaa pian 600:n tehdyn NHL-maalin merkkipaalun.

- 600 maalin saavuttaminen alle tuhannessa ottelussa on ihmeellinen suoritus. Minun tehtäväni on yrittää pystyä parempaan, Laine sanoo.

Laineen tehoiluun tuntuu olevan yhtenä syynä se, että Winnipeg Jets hankki St. Louisista hyvänä pelintekijänä tunnetun Paul Stastnyn, joka istutettiin Laineen ja Nikolai Ehlersin väliin. Neljässä pelissä viisi pistettä tehnyt Stastny on jo nyt vaikuttunut nuoreen Laineen kyvyistä.

- Hän pystyy tekemään maaleja mistä tahansa, Stastny sanoo.

- Pelaan kahden äärimmäisen taitavan lahjakkaan pelaajan kanssa. Olen pelannut tuollaisten pelaajien kanssa, joten tiedän, mitä minun on tehtävä. Minun täytyy vain kaivaa kiekko ja toimittaa se heille, tähtisentteri kertoo.

- Joka kerta, kun Laine ampuu, niin lähti laukaus sitten mistä tahansa, yllättää se aina maalivahdin. Silloin seurauksena on todellinen maalipaikka tai irtokiekko. 

Tilastot puhuvat puolestaan. Laine on kahden kauden aikana laukonut 396 kertaa. Niistä laukauksista 74 on mennyt maaliin. Vaikka neljä seuraavaa laukausta epäonnistuisivat, nousee Laine niiden jälkeen NHL:n aktiivipelaajien laukaisuprosenttitilaston ykköseksi. Siihen lasketaan mukaan vain pelaajat, jotka ovat laukoneet vähintään 400 kertaa.

Vastustajien kannalta ikävintä on se, että Laine tulee kehittymään vieläkin paremmaksi. Viime syksyn hieman vaisumman jakson selitykseksi nousee se, että Laine hankki viime kauden jälkeen lisää voimaa ja lihasmassaa. Syksyllä hänen liikkeensä ei vielä ollut toivotulla tasolla.

- Vasta joulun jälkeen minusta alkoi tuntua siltä, että pystyn lentämään jäällä, Laine kuvailee.

Myös valmentaja Paul Maurice allekirjoittaa kehittymisen.

- Hänestä tulee fyysisesti vahvempi, hän on vähän nopeampi ja hän käyttää jalkojaan enemmän. Kaikki tuo on vaikuttanut hänen ajoituksiinsa jäällä, ja nyt ne ovat teräviä. Hän on oppinut, miten kovaa hänen on luisteltava joka ilta.

Lue täältä, miten Laineen tehoilu näkyy jo NHL:n historiassa.

Lue myös: Patrik Laine huikeassa iskussa - seuraavaksi rikkoutuvat Crosbyn ja Gretzkyn ennätykset

Kilpailut

Uusimmat