Kuva: AOP

Erotuomarijohtaja Jyri Rönn kommentoi Naisleijonien hylättyä maalia - "Faktat ovat hieman peitossa"

15.04.2019 18:30 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

USA voitti lopulta jääkiekon maailmanmestaruuden.

Naisten jääkiekon MM-finaalissa nähtiin hetki, joka on herättänyt hurjasti mielipiteitä koko Suomessa. Naisleijonien maali jatkoajalla hylättiin ja lopulta USA:n pelaaja joutui tilanteessa jäähylle. Radio Cityn juontaja Samuel Nyman soitti Liigan erotuomarijohtajalle Jyri Rönnille, joka kommentoi tilannetta.

- Jokaisessa turnauksessa on omanlaisensa systeemit, ja se mitä sunnuntaina nähtiin, oli se, että tuomari näytti maalia, mutta videotuomari hylkäsi sen, ja hänellä on ollut tässä tapauksessa viimeinen päätäntävalta, Rönn kertoo ja jatkaa:

- Se, mikä ymmärrys minulla on ollut, on se, että turnauksessa ei ole ollut haastoa käytössä, vaan maalivahdin häirintä on pystytty sääntökirjojen kautta tarkistamaan ja vastuu on ollut maalivideotuomarilla, joka on automaattisesti katsonut tilanteen.

Hylätyn maalin jälkeen USA:n pelaaja joutui tilanteessa jäähylle. Rönn haluaa sanoa, että ei ole nähnyt hetkestä vielä kaikkia tallenteita, ja peilaa asiaa Liigaan.

- Faktat ovat hieman peitossa, mutta jos heijastan asiaa Liigaan, niin ei siinä mitään sääntövirhettä ole tehty. Tuomari on nostanut kätensä rangaistuksen merkiksi ja silloin kun tällainen tilanne on, niin kaikki rangaistukset tuomitaan. Jos tilanne olisi mennyt toisinpäin, eli Suomi olisi tuomittu ja kiekko olisi mennyt maaliin, ja sen jälkeen Suomi olisi haastanut tilanteen ja maali olisi tuomittu, niin silloin jäähy olisi otettu pois. Nyt kun maalia ei tullut, niin jäähy tuli.

Finaalimaalin hylkääminen voisi tuntua maallikosta kuumottavalta, mutta Rönn muistuttaa, että tuomarit ovat alan ammattilaisia.

- En tiedä, onko se ollut kuumottava tilanne. Siellä on ollut töissä täysin puolueeton ihminen, joka on tehnyt omat ratkaisunsa sääntökirjan perusteella. Meillä Liigassa on töissä samanlaisia ihmisiä, jotka ovat joutuneet tekemään myös tiukkoja ratkaisuja, joten eiköhän siihen tietynlainen rutiini tule.

Kuuntele Radio Cityn Iltapäivää joka arkipäivä kello 14.00 -17.30. Radio City, Radio SuomiRock! ja Voice.fi ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Pasi Mustonen: "Videotuomari käytti oikeuttansa hylätä osuman, vieläkään ei tiedetä miksi!"

Kilpailut

Uusimmat