Kuva: Mikko Räsänen

Timo Jutila listasi Leijonien vahvuudet: "Maalintekijöistä ei ole pulaa"

27.01.2016 12:15 - Reija Saarinen

Jääkiekon MM-kisat järjestetään tänä vuonna Venäjän maaperällä.

Kevät on kiekkohuuman aikaa. Toukokuussa kun perinteisesti juhlitaan uutta maailmanmestaria. Suomi ei ole vielä omaa joukkuettaan julkaissut, mutta kiekkolegenda Timo Jutilan mukaan tilanne on pelaajien suhteen pelkästään positiivinen.

- Joka vuosi on noussut esiin uusia tähtiä ja uskon ja toivon, että niin käy tänäkin vuonna. Varmasti on positiivisia ongelmia päävalmentaja Jukka Jalosella ja muulla johtoryhmällä valita se joukkue, Jutila toteaa.

Suomesta on vuosien saatossa noussut maailmalle useampiakin kiekkotähtiä. Kaikkien tuntemia ovat muun muassa Teemu Selänne ja Saku Koivu. Mutta kuka "Jutin" mielestä on se seuraava suomalainen supertähti?

- No jos puhutaan maailman huipuista, niin tällä hetkellä se on kyllä Alexander Barkov, joka kiekkoilee Floridassa. Mutta kun katsoo noita 20-vuotiaita tuoreita maailmanmestareita, niin kyllä siellä on joukkueellinen taitavia ja hyviä poikia.

Tänä vuonna jääkiekon MM-kisat järjestetään Venäjän maaperällä. Ja kuten aina, kisa kirkkaimmista mitaleista tulee olemaan kova myös tänä vuonna. Jutilan mukaan Suomen joukkueella on kuitenkin suuria vahvuuksia, joiden avulla tie kärkikahinoihin on hieman kivettömämpi.

- Meillä on ollut jo vuosikymmeniä vahvuutena joukkue- ja maalivahtipelaaminen. On sanomattakin selvää, että hyvä joukkue tarvitsee hyviä yksilöitä ja hyvät yksilöt hyvää joukkuetta. On myös hienoa, että maalintekijöistä ei ole ikinä pulaa. Jos sellaisia saadaan lisää, aivan kuten nuorten kisoissa, niin verkot heiluu vielä entistä enemmän.

Kilpailut

Uusimmat