Kuva: AOP

Törkeää sikailua Lahdessa - SaiPa-valmentaja suojeli tähtiensä terveyttä

19.02.2016 21:13 - Mikko Räsänen

Lahtelaispelaajat alkoivat teloa vastustajia, kun heidän murskatappionsa oli varmistunut.

Pelicans-SaiPa -ottelu oli ratkennut 2-7-tilanteessa SaiPalle. Peliaikaa oli jäljellä vain viisi minuuttia, kun lahtelaispelaajat pimenivät täydellisesti. Aluksi Dane Byers (kuvassa) hyppytaklasi Simon Backmania päähän ja lensi suihkuun. Backman joutui jättämään ottelun kesken. 

Ei kulunut kuin minuutti ja Stefan Lassen taklasi Sam Lofquistia päähän sillä seurauksella, että myös Lofquist loukkaantui. Puoli minuuttia myöhemmin Pelicansin Taavi Vartiainen oli luistelemassa vaihtoaitioon, kun hän löi poikittaisella mailalla vaihtoaitiossa olevia SaiPan pelaajia.

Kahden avainpelaajan loukkaantumisen jälkeen SaiPa-valmentaja Pekka Tirkkonen teki erikoisen ratkaisun. Hän hyllytti kaikki tähtipelaajansa ilmeisesti siksi, että halusi olla varma, etteivät kuumana käyvät lahtelaiset telo useampia pelaajia loukkaantuneiksi. Ottelun lopun 5-3 -ylivoimaa pelasivatkin SaiPan kolmos- ja nelosketjujen pelaajat, ja hyvin pelasivatkin, sillä SaiPa teki kaksi yv-osumaa ja voitti ottelun lopulta 2-9. 

Ottelun jälkeisissä haastatteluissa Tirkkosella ei riittänyt ymmärrystä Pelicansin sikailuille.

- Peli on 7-2 ja tulee suoraan päähän kohdistuneita taklauksia. Puhutaan vastustajan kunnioittamisesta ja nuo oli kaukana siitä, Tirkkonen sanoi Nelosen haastattelussa.

Kilpailut

Uusimmat