Kuva: Mikko Räsänen

Suomalaisjuontaja hämmästyi - "oma kuva" löytyi newyorkilaisen museon seinältä

17.05.2016 13:30 - Rea Tallgren

Radio Cityn Mikko Honkanen ei ollut uskoa silmiään, kun hänen ystävänsä lähetti hänelle kuvan newyorkilaisen taidegallerian taideteoksesta.

Radio Cityn Aamun Mikko Honkanen, 32, joutui hieraisemaan silmiään saatuaan kuvaviestin New Yorkissa viihtyneeltä ystävältään. Viestissä oli kuva taideteoksesta, joka oli löytynyt paikallisesta Whitney Museum of Art -taidemuseosta. Kuva on omakuva, ja sen on maalannut amerikkalainen taiteilija Edward Hopper.

Syy, mikä sai Honkasen yllättymään, oli hurja yhdennäköisyys, jonka hän ja Hopper ainakin maalauksen perusteella omaavat. Vuonna 1882 syntynyt Hopper on ollut kuvan maalaushetkellä 36-vuotias, eli vain neljä vuotta Honkasta vanhempi. 

Mikko Honkanen:

(kuva: Radio City)

Edward Hopper:

(kuva: Radio City)

- Jotain maagista ja pysäyttävää tässä teoksessa on. Upealla tavalla kuvattu komea mies, tässä tapauksessa taiteilija itse, ja hienosti on saatu kuvattua yksinkertaiseen tyyliin eteen päin meneminen, kohti tuntematonta, kun on hattu päässä. Hattu symbolisoi muutosta. Teoksesta oikein huokuu se, että juuri tässä hetkessä ollaan tärkeiden asoiden välissä. Ei olla enää niin nuoria, Honkanen itse summaa. 

Radio Cityn Aamun Mikko Honkanen ja Ville Kinaret äänessä arkisin klo 6-10.

Kilpailut

Uusimmat