Kuva: Senja Rapila

Minna Parikka ei ole ostanut muiden kenkiä 11 vuoteen - "Sen vuoksi minulla on oma brändi"

28.05.2016 13:15 - Senja Rapila

Suomalainen kenkäsuunnittelija kertoo, että ei saa enää samanlaista tyydytystä muiden suunnittelijoiden kenkien ostamisesta.

Suomalaisten ikioma kenkäsuunnittelija Minna Parikka on onnistunut levittämään persoonallisen brändinsä onnistuneesti ulkomaille. Hänen Bunny-kenkiään on nähty useiden julkisuuden henkilöiden käyttäminä, kuten Ruby Rosen, Cara DeLevingnen sekä Kylie Jennerin, eikä buumi tunnu laantuvan - päinvastoin.

Vaikka Parikka onkin kaikkien persoonallisten kenkien suuri ystävä, ei hän ole moniin vuosiin ostanut itselleen muiden suunnittelijoiden tekemiä kenkiä.

- En osta muiden kenkiä ollenkaan. Sen vuoksi minulla on oma brändi, että saan itse tehdä omat kenkäni. Kun siitä on tullut minulle työ, en näe sitä enää samalla tavalla kuin ennen, Parikka kertoo Voice.fi:n haastattelussa.

Parikka on ostanut silloin viimeksi jonkun muun suunnittelemat kengät, kun hänellä ei ollut omaa yritystä ja brändiä - ja siitä on jo miltei 11 vuotta. Oman yrityksen perustamisesta lähtien Parikka on käyttänyt vain omia kenkämallejaan.

- Aikaisemmin pystyin innostumaan ja saamaan megakiksit siitä, että ostin jotkut todella makeat kengät. Nyt katson niitä tuotteita enemmän kriittisesti; tuo yksityiskohta on todella makea tai tuo kohta voisi olla omaan esteettiseen silmääni erilainen tai parempi. Saan ehkä enemmän kiksejä tuolta vaatepuolelta nykyään, kun se ei ole sitä minun jokapäiväistä duuniani.

Ei miestenmallistolle

Suomalaisen kenkäsuunnittelijan viimeisin valloitus on pitkään kysytty lastenmallisto, joka on saanut loistavan vastaanoton Lontoon Harrods-tavaratalossa.

- Mallisto on saanut loistavan vastaanoton! Uskon lapsiin ja uuteen sukupolveen, puputennarit ovat ihan täydellisiä lastentuotteita. On olemassa todella paljon äitejä ja lapsia, jotka haluavat ostaa samanlaiset kengät, Parikka nauraa.

Parikka toteaa myös, ettei aio laajentaa brändiään vaatteisiin tai välttämättä edes miesten kenkiin.

- Meillä on pelkästään puputennareita kokomustina ja -valkoisina miehille, mutta miestenmallistoa ei ole. Kyllä se on liian tyttömäinen tuo meidän tuote. Tällä hetkellä en pistä edes aikaa siihen ajatukseen että tulisi miestenmallisto, koska se on sitten niin eri juttu.

Lue myös: Ostitko uudet kengät? Estä hiertymät nokkelalla niksillä

Kilpailut

Uusimmat