Kuva: Mikko Räsänen

Mikä on tämä keikkakuva? Julisteen tilanneet Cheek, Ville Valo, Bam Margera ja Jussi69

07.10.2016 20:00 - Mikko Räsänen

Cheekin Olympiastadion-konsertissa otettu valokuva päätyy pian Bam Margeran seinälle.

Cheekin vuoden 2015 loppuunmyydyt konsertit Olympiastadionilla tekivät kotimaista musiikkihistoriaa. Noista keikoista jäi muistoiksi niin video- kuin valokuvataltiointeja. Erityisesti yksi kuva nousee esille ylitse muiden. Se on otettu keikalla rumpuja soittaneen Jussi69:n rumpupatterin takaa korkealla yläilmoissa. Kuvassa edessä näkyy koko valtava stadionin yleisömeri sinisessä valossa ja Jussi69 rumpukapuloineen tuulettamassa.

Kun toimittaja kehuu Jussi69:llä yhtä tuon konsertin valokuvaa, arvaa hän heti, mistä kuvasta on puhe.

- Se kuva on Jarenkin mielestä koko tuon viikonlopun paras. Hän on pyytänyt, että teettäisin hänelle julisteen siitä.

Julisteita menee tehtäväksi neljä.

- Jaren lisäksi myös Bam Margera ja Ville Valo ovat kertoneet haluavansa tuon kuvan julisteena. Se neljäs juliste tulee sitten minulle itselleni.

Kuka tuon upean kuvan on ottanut?

- Tuon konsertin lavan takaisista valokuvista vastasi Julius Konttinen. Mutta tuon kyseisen kuvan otti hänen assarinsa, joka joutui olemaan varmaan tunnin hengittämättä korkealla nosturin lavalla.

Se, miten Jussi69 päätyi Cheekin keikan rumpaliksi on oma tarinansa.

- Tavattiin Jaren kanssa ensimmäisen kerran varmaan 10 vuotta sitten. Tein silloin DJ Mista S:n kanssa dj-rumpalikeikkoja. Erään keikan jälkeen Jare tuli keikan jälkeen meitä tapaamaan. Mista tunsi hänet ja esitteli meidät. Minulla ei ollut hajuakaan, kuka Jare on, mutta hän oli täsmälleen sama kaveri kuin nykyään eli viimeisen päälle tyylikäs ja kohtelias herrasmies. 

Kaksikko tutustui ja ystävystyi.

- Jare sanoi, että olisi todella mahtavaa tehdä jotain kimpassa. Rumpalina ja rytmimusiikin suurena ystävänä minun iso haaveeni oli tehdä joku hiphop-projekti. Lopulta tämä sai odottaa niin pitkään, että Jaren stadionkeikat oli julkaistu. Siinä vaiheessa lyötiin nyrkit yhteen ja sovittiin, että tässä se on.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat