Kuva: AOP

Seela Sellan, 80, lapsuus oli täynnä luontoa: "Nuori sukupolvi luo toisenlaisen Suomen"

02.01.2017 13:39 - Vilma Kaura

Näyttelijätär vaalii muistoissaan kotimaan luontoa, joka on kauneimmillaan kesäisin.

Tänä vuonna satavuotisjuhliaan viettävä Suomi on tehnyt puhtaalla luonnollaan ja raittiilla ilmallaan vaikutuksen näyttelijälengenda Seela Sellaan. Juuri 80 vuotta täyttänyt nainen kertoo, että rakkaus kotimaan luontoon sai alkunsa jo hänen ollessaan pikkutyttö.

- Lapsuudessani luonto oli niin lähellä ja kaikki oli hyvin luonnollista. Pienessä kotipihassamme kasvatettiin esimerkiksi perunoita ja porkkanoita. Pihapiirissämme pyöri myös kaikenlaisia elukoita, kuten kanoja ja lampaita, näyttelijätär kertaa Iskelmän iltapäiviä emännöimän Satu Kotosen haastattelussa.

Seelan mukaan kotimaa näyttää parastaan eritoten kesäisin. Hän toivoo, että rantasaunakulttuuri pysyisi suomalaisten keskuudessa vielä pitkään.

- Suomessa on parasta kesän luonto, joka on edelleen kaunis ja raikas. Myös järvivesi ja saunan tuoksu ovat ihania asioita. Minusta olisi tärkeää, että ihmiset saisivat jatkossakin käyttää rantasaunojaan, Seela toteaa ottaen samalla kantaa rantatonttien kaavoitukseen, jota säädellään Suomessa tiukasti.

(kuva: AOP)

Varhaisin muisto lapsuudenkodista

Näyttelijäkonkarin rakkaus kotimaata kohtaan on pysynyt samanlaisena lapsuudesta asti, vaikka maailma onkin muuttunut paljon Sellan 80-vuotisen elämän aikana. 

- Oma tunnemuistini Suomesta on kiinni lapsuudessa ja siinä, miltä maailma silloin näytti. Nuori sukupolvi taas kasvattaa aivan toisenlaisen Suomen, Sella miettii.

Värikästä näyttelijän elämää viettänyt Sella eli lapsuutensa Tampereen Pispalassa, josta hänelle on jäänyt paljon iloisia muistoja. Varhaisin muisto lapsuudesta liittyy perheen kotiin, jossa Sella muistaa istuneensa keittiössä radion ääressä.

- Istuin keittiön räsymatolla ja kuuntelin radiosta Harmony sistersin Kodin kynttilät -kappaletta. Se on minulle edelleen rakas laulu, joka vie takaisin lapsuuteen, nainen kertoo.

Kuuntele Iskelmän Iltapäivää arkisin kello 14-18. Seuraa Satu Kotosta ja Iskelmän Iltapäivää Facebookissa.

Lue myös: Seela Sella, 80, ohjeistaa naisia: Miehelle kannattaa antaa seksiä, vaikka ei haluttaisi!

Kilpailut

Uusimmat