Kuva: AOP

Muistatko Hyvät herrat -sarjan? Konkurssi sulkee legendaarisen saunaosaston

05.01.2017 14:30 - Mikko Räsänen

90-luvun suosikkisarjassa Hyvät herrat kauppaneuvos Paukku saunotti politiikan eliittiin kuuluvia vieraita.

Hyvät herrat oli yksi 90-luvun suosituimpia kotimaisia tv-sarjoja. Poliittista satiiria esitettiin 1990-1996 ja parhaimmillaan se keräsi tv:n ääreen yli 1,4 miljoonaa katselijaa. Sarjan jokaisen jakson idea oli sama. Matti Tuomisen (kuvassa yllä) näyttelemä kauppaneuvos Paukku oli makkaramiljonääri, joka yhdessä poliitiikassa mukana olevan vävypoikansa Tollon kanssa kutsuivat Suomen eturivin vaikuttajia saunomaan. Saunassa ja allasosastolla nautiskeltiin alkoholia ja juonittiin hyvä veli -hengessä poliittisia tai taloudellisia kabinettijuonia, joista kaikki kulloisenkin saunaryhmän osapuolet hyötyisivät. 

Hyvien herrojen suosion salaisuus oli tapa yhdistää fiktio ja fakta, sillä ohjelmassa käsitellyt aiheet olivat aina päivänpolttavia puheenaiheita, joihin käsikirjoittajat Aarno Laitinen ja Lasse Lehtinen osasivat sopivasti värittää asiakeskusteluja huumorilla ja hulvattomalla fiktiolla.

Tällä viikolla päättyy yksi osa Hyvät herrat -historiaa, kun Park Hotel Käpylä sulkee ovensa konkurssin takia. Hotellin toimintaa loppuu sunnuntaina 8. tammikuuta. Tuo hotelli liittyy olennaisesti Hyvät herrat -ohjelmaan, sillä se toimi sarjan kuvauspaikkana. Vaikka sarjan tekeminen päättyi jo 1996, on Park Hotel Käpylä hyödyäntänyt sen tunnettuutta nimeämällä hotellin saunaosastot sarjan hahmojen mukaan Paukuksi, Tolloksi ja Tyyneksi. Monia vieraita onkin kiinnostanut päästä juuri samaan saunaan ja samalle altaalle, joilla Paukku aikanaan järjesteli koko Suomen asioita. 

Katso alta muutama nostalginen video Paukusta ja hänen tunnetuista vieraistaan.

1. Kauppaneuvos Paukku ja Sauli Niinistö

2. Kauppaneuvos Paukku ja Paavo Lipponen

Kilpailut

Uusimmat