Kuva: YouTube

HS: Vuoden homo Tuure, 16: 'En saanut palkintoa siksi, että olen "herkkupala" aikuisten mielestä'

13.02.2017 15:00 - Senja Rapila

16-vuotias tubettaja puolustaa asemaansa ikäkohusta huolimatta, koska kokee edistäneensä suomalaista homokulttuuria toiminnallaan.

Helmikuun alussa vuosittaisessa QX Gay Gaalassa Vuoden homoksi valittiin porilainen Tuure Boelius, 16. Nuoren miehenalun valinta vuoden homoksi herätti sosiaalisessa mediassa suuria tunteita, varsinkin kun hänen ikänsä uutisoitiin aluksi väärin.

 - Se mua ärsyttää kaikkein eniten. Siitä yhdestä ikävirheestä koko show sai alkunsa, Boelius on kertonut Helsingin Sanomille.

Vaikka ikä korjattiin nopeasti, lähti tieto 15-vuotiaan nuoren palkitsemisesta vuoden homoksi leviämään netissä kulovalkean tavoin. Monet kritisoivat suojaikärajan alittavan lapsen valintaa vuoden homoksi ja aiheesta sateli mielipiderikkaita blogikirjoituksia, muun muassa perussuomalaisten Jari Ronkaiselta.

"Olen sitä mieltä, että tilaisuudessa olisi sen luonteen vuoksi pitänyt olla 18-vuoden ikäraja ehdokkaissa. Viikonlopun jälkeen tulen olemaan lapsiasiavaltuutettuun yhteydessä selvittääkseni, onko tässä asiassa toimittu lain ja hyvän maun puitteissa", Ronkainen kirjoitti blogitekstissään.

Seksuaalinen suuntautuminen yhdistetään seksiin

Helsingin Sanomat uutisoi, että monet kritisoijat yhdistivät myös seksuaalivähemmistöön kuulumisen automaattisesti seksin harrastamiseen.

- Eihän mun seksuaalisella suuntautumisella ei ole mitään tekemistä seksuaalisen kanssakäymisen kanssa, Borelius kuittaa haastattelussa.

Hälinä siitä, että aikuiset ovat äänestäneet 16-vuotiaan Vuoden homoksi, on hänen mielestään turha, sillä hän kokee edistäneensä suomalaista homokulttuuria toiminnallaan ja saaneensa tittelin sen vuoksi. Kyse ei siis ole siitä, että aikuiset ihmiset pitäisivät 16-vuotiasta Tuurea "herkkupalana" ja olisivat äänestäneet häntä sen takia.

- Ja on puhuttu seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kun on ’kilpailu jossa aikuiset äänestävät 16-vuotiasta vuoden homoksi.’ Mutta kun olen saanut palkinnon siksi, että olen omalla toiminnallani edistänyt suomalaista homokulttuuria, tarjonnut niin sanottua vertaistukea. Eikä niin, että olen joku ’herkkupala’ jonkun aikuisen mielestä.

Lähde: HS

Lue myös: Salkkarit-tähti julkisuuden huonoista puolista: Nykynuoret tarvitsevat käytöstapoja!

Kilpailut

Uusimmat