Kuva: Hanna-Maria Grönlund

HS: Kasmir oli itse yksi Axl Smithin salakuvauksen uhreista - ei uskalla nyt poistua kotoaan

08.03.2017 13:46 - Rea Tallgren / rea.tallgren@bauermedia.fi

Kasmir kertoo Helsingin Sanomille piilottelevansa tällä hetkellä kotonaan Haippirinki-viestiryhmän aiheuttaman somevihan takia. Pelkkä kaupassa käyminenkin tuntuu ajatuksena liian pelottavalta.

Laulaja Kasmir, oikealta nimeltään Thomas Kirjonen, kertoo Helsingin Sanomille avoimessa haastattelussa siitä, miten Axl Smithin oikeusjutun myötä alkanut uutisointi Haippirinki-WhatsApp-ryhmästä on vaikuttanut hänen elämäänsä. Haippirinki-ryhmään uutisoitiin kuuluneen Smithin lisäksi muun muassa Kasmirin ja Hank Solon sekä kolmen muun miehen. 

Mediassa väitettiin oikeudenkäynnin jälkeen, että Haippirinki-ryhmässä olisi jaettu useita salavideoita ja -kuvia naisista. Lisäksi ryhmässä oli keskusteltu seksistä härskein termein. 

Kasmir kirjoitti Facebookissaan Haippiringistä seuraavalla tavalla: 

"Häpeän niitä kommentteja jotka ovat tulleet ilmi ja julkisuuteen bändin viestiryhmästä ja pyydän sydämestäni anteeksi asiatonta kielenkäyttöä ja kaikkea tuomittavaa käytöstä. Tämä Whatsapp ryhmä on perustettu puhtaasti kiertueen aikatauluista tiedottamista varten eikä mitään arvelluttavaa materiaalia glorifioivaksi, naisien halventamiseen keskittyväksi salaseuraksi."

Tieto Haippiryhmän sisällöstä oli kuitenkin virheellistä, sillä ryhmässä videoita oli jaettu vain yksi. Nyt Kasmir paljastaa Helsingin Sanomille esiintyneensä videolla itse - ja olleensa näin itsekin yksi salakuvatuista.

Smith oli kuvannut Kasmiria ovenraosta tämän ollessa sängyssä naisen kanssa ja lähettänyt myöhemmin videon Haippirinki-ryhmään. Helsingin Sanomien haastattelussa itkuinen Kasmir kertoo, mikä oli hänen ensimmäinen reaktionsa, kun Smith oli lähettänyt hänestä ja naisesta salaa kuvatun videon Haippirinki-ryhmään.

Kasmir oli ottanut asian puheeksi Smithin kanssa. 

- Sanoin, että mitä helvettiä! Poista se sieltä, ja poista se kännykästäsi! Ei ole mikään parhain fiilis tietää, että ystävälläsi on tällaista materiaalia kännykässään. Siitä tulee todella ahdistava, voisi sanoa, että ällöttäväkin fiilis.

Helsingin Sanomien mukaan Kasmir uskoo, että Smith säilytti videon silti ja se löytyi myöhemmin hänen hallustaan. 

Kasmir ei kuitenkaan halunnut hakea Smithiltä korvauksia oikeudessa. Sen sijaan hän toimi ainoastaan todistajana.

Välit poikki jo ennen oikeudenkäyntiä

Kesäkuussa 2016 Kasmir kertoi Radio Novan haastattelussa, ettei Smith kuulunut enää hänen ystäväpiiriinsä. 

- Kuulin Axlin muuttaneen Englantiin. Emme ole enää tekemisissä, Kasmir vastasi.

Yksi ystävyyden loppumiseen johtaneista tekijöistä saattaa olla myös Smithin Kasmirille keikkabussissa näyttämä video, joka oli taas kerran kuvattu salaa. Helsingin Sanomien mukaan kyseisellä videolla nähtiin Smith itse - harrastamassa seksiä naisen kanssa, johon Smith tiesi Kasmirin olevan ihastunut. Loppuvuodesta 2015 entisten ystävysten välit olivat jo kylmenneet.

Vuonna 2016 Kasmir kutsuttiin kuultavaksi salakuvaustapauksen tiimoilta. Smithin touhujen laajuus paljastui laulajalle vasta siinä vaiheessa. Kasmir kuvailee kokemusta absurdiksi. Hän myös kertoo Smithin lähettäneen hänelle raivokkaita viestejä. Kasmir päätti olla vastaamatta viesteihin.

- Varmaan siinä kohtaa, kun on tuollainen päällä, sitä vaan huutaa joka suuntaan, Kasmir toteaa Helsingin Sanomille. 

Miten tästä eteenpäin?

Viime viikolla uutisoitiin Kasmirin jättävän Tanssii tähtien kanssa -kisan kesken.

- Tanssit on nyt tanssittu. Hieno kokemus Tanssii Tähtien kanssa jää osaltani lyhyemmäksi kuin toivoin. Oli mahtava kokemus saada osallistua kisaan. Suurkiitos koko loistavalle ryhmälle, joille toivon nyt työrauhaa suorituksiinsa, kommentoi Kasmir itse päätöstä tuolloin.

Tanssija Ansku Bergström ja Kasmir Tanssii tähtien kanssa -kisan pressissä. (kuva: Hanna-Maria Grönlund)

Lisäksi useiden radiokanavien uutisoitiin pistäneen Kasmirin musiikin pannaan.

Vaikka panna on nyt kumottu ja uutisissa olleita vääriä tietoja on oiottu, ei Kasmir tiedä, miten jatkaa eteenpäin. Tällä hetkellä pelkkä kaupassakin käyminen tuntuu ajatuksena mahdottomalta. 

Kasmir on viettänyt viimeiset päivät täysin kotiinsa sulkeutuneena, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Ruokaa kotiin tuovat ruokapalvelu ja tyttöystävä. Sitä, miten käy keikkojen, uran tai oman jaksamisen, ei Kasmir osaa sanoa. 

- Aika näyttää, mitä tässä tapahtuu, Kasmir sanoo. 

Lue myös: Axl Smith järkyttyi Kasmirin hyllyttämisestä TTK:sta: "Ainoastaan minä olen syyllinen"

Lue myös: Kasmir syksyllä julkaistavasta albumistaan: "Ensimmäistä synkempi ja henkilökohtaisempi"

Kilpailut

Uusimmat