Kuva: Senja Rapila

IL: Jari Tervo kertoo, miksi jättää Uutisvuodon - viimeinen jakso viikon päästä

27.05.2017 11:15 - Iiro Myllymäki

Kirjailija kertoo Iltalehdelle, että Uutisvuodon nauhoitukset katkaisevat kirjoitusprosessin ikävästi.

Kirjailija Jari Tervo on ollut Ylen suosikkiohjelma Uutisvuodossa mukana sen alusta asti jo 19 vuoden ajan. Viikon päästä lauantaina nähdään viimeinen Uutisvuoto-jakso, jossa Tervo on mukana. Ohjelman ainoa alkuperäiskasvo kertoo Iltalehdelle, että päätös ohjelman jättämisestä syntyi viime joulunpyhinä. Tervo kertoi asiasta julkisuuteen tammikuun puolenvälin paikkeilla. Lopettamispäätös syntyi vuosien harkinnan tuloksena.

- Ajattelin kauhuissani sitä, että kynästäni voisi irrota vielä muutama hyvä kirja. Ne voisivat jäädä kirjoittamatta sen vuoksi, että minun pitää 25. vuotta kiikuttaa itseni studioon ja miettiä, miten venkoilen sen viikon uutiset johonkin kummalliseen muotoon, Tervo kertoo Iltalehden haastattelussa.

Yli 600 Uutisvuoto-lähetystä tehnyt Tervo on vuosien aikana huomannut, että tv-ohjelman nauhoitukset katkaisevat kirjoitusprosessin häiritsevästi. Tervo valmistautuu ohjelman nauhoituksiin torstaisin perehtymällä viikon uutisiin, ja perjantaisin on nauhoitukset.

- Varhaisempina vuosina yritin tehdä kirjoitustyötä nauhoituksen jälkeen, mutta ei siitä mitään tullut. Nauhoitus vie maskeineen vain kolme tuntia, mutta se vie hämmästyttävästi halun kirjoittaa tai tehdä muutakaan tuottavaa, Tervo sanoo.

Uutisvuodon alkaessa Tervon lisäksi toisena kapteenina oli runoilija Tommy Tabermann, ja juontajana nähtiin Peter Nyman. Sittemmin Stan Saanila otti Tabermannin paikan, ja Nymanin tilalle juontajaksi tuli Baba Lybeck.

Lue myös: IS: Uutisvuodon jättävä Jari Tervo paljastaa lempimuistonsa suosikkiohjelmasta!

Lähde: Iltalehden paperiversio

Kilpailut

Uusimmat